Selecteer je website

Goed werk met goederen

Goederen zijn belangrijk voor ons werk. De verkoop van goederen maakt het mogelijk dat we kansrijke leefomgevingen kunnen opzetten, waarin mensen tot bloei komen en omzien naar elkaar.

Textiel

Op meer dan 250 plekken in Nederland zamelen we textiel in. Deze inzameling gebeurt bij de depots en winkels van Dorcas die allemaal gerund worden door vrijwilligers. Je kunt de onderstaande spullen bij Dorcas inleveren. Daarbij is het heel belangrijk dat het textiel goed, schoon en heel is.

GRAAG INLEVEREN

kleding
schoeisel
tassen en riemen
dekens (geen dekbedden)
bed- en huishoudlinnen
knuffels
gordijnen en vitrages

NIET INLEVEREN

dekbedden
kussen
snijafval
kleine lappen stof
vloerbedekking

Overige goederen

Bij de Dorcas Winkels zamelen we naast textiel ook nog heel veel anderen goederen in die we goed kunnen verkopen. Ook hier is het belangrijk dat de goederen echt nog in goede staat zijn zodat wij ze een tweede leven kunnen geven en met de opbrengst de allerarmsten kunnen ondersteunen.

Nieuwe goederen

Nieuwe goederen zijn onmisbaar. Deze goederen brengen de hoogste opbrengsten met zich mee en leveren daarmee aan grote bijdrage aan de projecten van Dorcas. We kunnen deze goederen in Nederland verkopen of eventueel in Oost-Europa. Heb je zelf nieuwe goederen of kan je ons in contact brengen met een bedrijf of organisatie die nieuwe goederen over heeft? Neem dan contact op met Teun Welvaart: t.welvaart@dorcas.nl of 06 15051272.

Postzegels, muntjes, mobieltjes, cartridges, etc.

Ook zamelen we postzegels, ansichtkaartenmunten, spaarzegelsmobieltjes en cartridges in.

Wat gebeurt er met alle goederen?

We zijn graag transparant over onze werkwijze. Zoals gezegd worden alle goederen die Dorcas ontvangt verkocht. Een groot deel wordt verkocht in de Dorcas Winkels in Nederland. Daarnaast gaat een deel van de goederen naar Oost-Europa waar we deze zelf, doormiddel van ondernemende activiteiten, op de markt brengen. Hierdoor krijgen we een hoge opbrengst voor de goederen, creëren we werkgelegenheid, voorkomen we dat we goede goederen als afval weg moeten gooien in Nederland en is er eerlijke concurrentie op de markt (omdat de goederen niet meer weggegeven worden in Oost-Europa). Daarnaast verkopen we nog een deel van onze kleding, schoenen en ander textiel aan betrouwbare partijen met wie wij samenwerken.