Wij zijn Dorcas

Dorcas investeert in duurzame verandering in het leven van mensen die achtergesteld worden. Bij armoede, uitsluiting en crisis creëren we mogelijkheden voor hen om tot bloei te komen. Zo volgen we Jezus Christus.

Wij werken aan verandering op 3 niveaus. We creëren mogelijkheden voor mensen om zichzelf te ontwikkelen, en voorzien waar nodig in de eerste levensbehoeften. Daarnaast investeren we in veerkrachtige gemeenschappen die zichzelf organiseren en samen werken aan oplossingen. En we bouwen aan een rechtvaardige samenleving, waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen.

Wij werken in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten, waar wij jaarlijks ongeveer een miljoen mensen bereiken. We hebben vestigingen in 14 landen die worden geleid door lokale collega’s. Hier investeren we in veerkrachtige gemeenschappen, waarin iedereen kan meedoen. Bij een ramp of crisis verlenen we noodhulp en dragen we bij aan wederopbouw. Tegelijkertijd investeren we in structurele oplossingen voor armoede en uitsluiting. Bij alles wat we doen staan daadkracht, integriteit en liefde centraal.

Wij zijn Dorcas - samen met jou!

In Nederland is Dorcas een beweging van tienduizenden betrokkenen, waar iedereen op zijn eigen manier aan bijdraagt. Samen met enthousiaste en bevlogen vrijwilligers, partners, kerken, bidders, gevers en medewerkers komen wij in actie voor mensen in nood. Samen zijn wij Dorcas. We geloven in de kracht van God. En daarom geloven we in de kracht van mensen.

Dorcas 40 jaar

Noodhulp én structurele oplossing

Dorcas werkt aan verandering op 3 niveaus. We creëren mogelijkheden voor mensen om zichzelf te ontwikkelen, en voorzien waar nodig in de eerste levensbehoeften. Daarnaast investeren we in veerkrachtige gemeenschappen en bouwen we aan een rechtvaardige samenleving, waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen.

Samenwerking

We doen ons werk samen met nationale en internationale partners, zoals andere non-profitorganisaties, lokale organisaties, kennisinstituten en het bedrijfsleven. We werken samen in de uitvoering van onze programma’s en in het delen van kennis en andere middelen. Ook verenigen wij ons met allerlei partijen om ons samen tegen onrecht uit te spreken.

Onze identiteit

Organisatie en transparantie

Openheid en transparantie vinden wij erg belangrijk. Niet alleen voor de mensen die ons werk steunen, maar ook om de kwaliteit van ons werk te verbeteren en om samenwerking in de ontwikkelingssector te stimuleren. We vertellen je graag meer over onze ANBI- en CBF-keurmerken, reglementen en statuten. En over onze medewerkers, kantoren, bestuur en raad  van toezicht.

Kom je ook bij Dorcas werken?

Ben je enthousiast over Dorcas? En zou je bij/met ons willen werken aan duurzame verandering in het leven van mensen in nood? Bekijk of we vacatures hebben in jouw vakgebied!