Dorcas Winkel Nijkerk

We heten je graag van harte welkom in Dorcas Winkel Nijkerk. Hier kun je tweedehands spullen en kleding shoppen, waarbij de opbrengst bestemd is voor mensen in nood in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. In onze winkel vind je tweedehands boeken, speelgoed, spellen, servies, kleding en nog veel meer!

Je kunt ook je eigen spullen inleveren. Dit levert jou een opgeruimd huis op, jouw spullen een tweede leven en kwetsbare mensen een betere toekomst. Hopelijk tot snel!

Actueel

6 maart 2024 ➡️➡️Hoera, het wordt lente. Tijd voor nieuwe kleding. En waar vind je tegenwoordig nog mooie, goede en goedkope kleding. U raadt het al!! Bij de Dorcaswinkel aan de Boekdrukker 9 in NIjkerk. Afgelopen weekend zijn we druk geweest met het weghalen van de wintercollectie (wat een klus!) en de afgelopen drie dagen is de nieuwe collectie weer in de rekken gehangen (dat is een nog grotere klus!!).
Behalve kleding voor volwassenen hebben we ook kinderkleding, schoenen, sjaals, tassen, enzovoort.
U bent vanaf morgen 7 maart, 10.00 uur, weer van harte welkom.

Kijk op Facebook voor de foto’s⬅️⬅️

 

15 Februari  2024 ➡️➡️Vanaf vandaag is de lijst met in te brengen spullen geactualiseerd (vergroot). Helaas hebben we dat besluit moeten nemen om kritischer te zijn met in te nemen goederen. De reden is tweeledig, namelijk:

  1. we krijgen te veel niet-verkoopbare goederen binnen die dan helaas naar de stort moeten en waarvoor we moeten betalen.
  2. onze drie magazijnen staan boordevol met (gelukkig) meestal mooie verkoopbare spullen. ⬅️⬅️

30 Januari 2024 ➡️➡️Vanaf a.s. donderdag 1 februari t/m zaterdag 2 maart , grote kortingen op kleding, schoenen, tassen, lingerie, sjaals, ceintuurs en sportkleding.
KORTING BEDRAAGT 50%. Dat is niet niets😂.

Enne ……… vanaf donderdag 7 maart hangt de voorjaarscollectie weer in de rekken. Het is maar dat u het weet. Onze kledingdames zijn alvast druk met de voorbereidingen voor de voorjaarscollectie. Alle kleding wordt gecontroleerd en gestreken, en als het nodig is ook nog gewassen. ⬅️⬅️

 

2 Januari 2024➡️➡️Deze week (4/1 tot en met 6/1) krijgt u 50% korting op alle damesjassen. Dat is prettig om te horen na de dure decembermaand. Er zitten leuke en bijzondere jassen tussen. Nog wel😀⬅️⬅️

11 December ➡️➡️Vanaf donderdag 14 december t/m 31/12 50% korting op onze kerstkleding⬅️⬅️

Nu hebben we nog ruime keus. Kom langs, kijk, pas, en koop. Dat laatste natuurlijk alleen als er iets van uw gading bij is. En waarom zou dat niet zo zijn?

 

26 oktober ➡️➡️Dorcas-winkel Nijkerk in actie tegen wereldwijde voedselcrisis⬅️⬅️

De Dorcas-winkel in Nijkerk zet zich de komende maand in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor mensen in crisis en armoede. Bijvoorbeeld door droogte vanwege klimaatverandering en conflicten zoals oorlog hebben miljoenen mensen geen toegang tot dagelijks voedsel. De vrijwilligers van Dorcas Winkel Nijkerk vragen klanten om te doneren voor voedsel.

In de winkel staat een display met daarin informatie over de actie. De klant kiest op het kaartje een bedrag om te doneren. Dorcas besteedt het geld aan noodhulpvoedselpakketten. Bovendien wordt er geld ingezameld voor ‘voedsel voor nu en voor een gezonde toekomst’. Daarmee worden de donaties ingezet in noodsituaties, zoals bij oorlogen maar ook voor de langere termijn zoals zaden voor een groentekas of voor agrarische trainingen. Zo staat er ook voor de langere termijn brood op de plank.

Naast de actie in de winkel kunt u ook meedoen door te geven via www.dorcas.nl/voedselactie of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood.

Het adres van de Dorcas Winkel Nijkerk is Boekdrukker 9c. De openingstijden zijn donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00-15.00 uur.

27 september ➡️➡️Vanaf donderdag 28/9 ligt onze geheel vernieuwde kledingcollectie in de schappen of hangt in de rekken. Onze kledingdames hebben hun uiterste best gedaan om de kleding schoon en gestreken voor u in de winkel te hangen. En de prijs? Die zal u in positieve zin verbazen. Zie ook onze nieuwste foto’s. ⬅️⬅️

 

25 september ➡️➡️ de afgelopen dagen zijn we druk geweest met het weghalen van de zomerkleding. Vanaf maandag 25-9 wordt de herfst-/wintercollectie in de schappen gelegd. Dus als u voor een schappelijk prijsje nu alvast uw herfst-/winterkleding wilt uitbreiden, kan dat vanaf donderdag 28september. U hebt dan nog de eerste keus. Foto’s volgen nog. ⬅️⬅️

21 september ➡️➡️ Hebt u al eens kennis gemaakt met onze mooie boekenafdeling? Alle boeken zijn gerubriceerd naar thema, zoals bijvoorbeeld Romans, Biografieën, Sport, Kinderboeken, Engels, hobbyboeken , enzovoort. Ook al onze romans zijn gerubriceerd op schrijversnaam. Dus als u het boek van een speciale schrijver zoekt, hoeft u geen uren te zoeken, maar u vindt de schrijver binnen een minuut. Handig toch? ⬅️⬅️

 

21 augustus.   ➡️➡️ vanaf donderdag 24 augustus t/m zaterdag 23 september alle KLEDING, SJAALS, LINGERIE, SCHOENEN en TASSEN 50% KORTING. Wees er snel bij, want binnenkort gaat de zomercollectie eruit en komt de herfstcollectie erin ⬅️⬅️

19 juli.   ➡️➡️ vanaf donderdag 20 juli 50% korting op alle dames T-shirts en blouses.⬅️⬅️

16 maart.   ➡️➡️ Taxatiedag in Dorcas Winkel Nijkerk⬅️⬅️

Wat zou dat schilderij van oma waard zijn? Levert dat oude beeldje misschien nog iets op of kan het weg? Heeft u ook zo’n voorwerp waarvan u twijfelt of het nou waardevol of waardeloos is? Kom dan zaterdag 15 april naar de taxatiedag in Dorcas Winkel Nijkerk. Of kijk alvast op onze Facebookpagina.

Een erkende taxateur van veilinghuis Onder de Boompjes beoordeelt tussen 10.00 en 15.00 uur alle meegebrachte voorwerpen. Allerlei soorten objecten zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, vaasje, beeld, boek of servies. Na een grondige bestudering van het artikel laat de taxateur weten wat de waarde is.

Doneren

Het voorwerp kan na de taxatie weer worden meegenomen naar huis, maar het veilinghuis kan het ook laten veilen voor de eigenaar. Hiervoor moet een kleine vergoeding betaald worden aan het veilinghuis, die dit weer doneert aan Dorcas. De overige opbrengst van de veiling is bestemd voor de eigenaar, die natuurlijk ook kan besluiten om dit bedrag te doneren aan Dorcas. De hulp- en ontwikkelingsorganisatie besteed het geld aan projecten voor mensen in nood in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten.

Meer informatie

De taxatiedag wordt gehouden in de Dorcas-winkel aan de Boekdrukker 9c in Nijkerk. Deelname aan de taxatie kost 2,50 euro per voorwerp en er geldt een maximum van 4 voorwerpen. Opgave is niet nodig.

31 oktober. ➡️➡️➡️NIEUW. We hebben sinds kort als Dorcas Nijkerk een eigen webshop. Daarop worden diverse leuke bijzondere voorwerpen aangeboden. Nu nog maar twee (grote !) maar zeer binnenkort ook kleinere voorwerpen, zoals bijvoorbeeld sieraden, en ander leuk klein materiaal. En vaak (dat beloven we u) voor een leuk prijsje.
Op de de homepage van deze website staat een gele button met de tekst “ga naar de webshop”.
Benieuwd? Neem alvast een kijkje.⬅️⬅️⬅️

8 oktober   ➡️➡️ Gevraagd: een nieuwe CASSIERE Onze huidige cassiere van de zaterdag (Carolien) gaat ons pr 1 januari verlaten. Na vele jaren trouwe dienst gaat ze nu iets anders doen. We zijn dus op zoek naar een nieuwe cassiere. Iets voor u/jou misschien? Meldt u/je aan.⬅️⬅️

25 september ➡️➡️ Heeft u onze nieuwe kledingcollectie al gezien? ⬅️⬅️

De nieuwe kledingcollectie met herfst en winterkleding hangt in de rekken. Daar zit vast iets bij wat u kunt gebruiken.

1 september ➡️➡️Het is FEEST voor de KOOPJESJAGERS! ⬅️⬅️
Vanaf a.s. donderdag 18 augustus t/m 10 september geven we 50% korting op de voorwerpen in onze kledinghoek, zoals (kinder)kleding, schoenen, sjaals, tassen, enzovoort.
Waarom doen we dit? Natuurlijk om u een plezier te doen😂. Maar natuurlijk ook omdat we ruimte willen maken voor de herfstcollectie die er begin september in komt te hangen. Tot dan kunt u profiteren. Wie het eerst komt, het eerst maalt zegt het spreekwoord. Dat dan weer wel natuurlijk!! Veel kijk- en koopplezier. Verras uw partner met een mooie nieuwe outfit voor uzelf en/of voor uw partner.

15 augustus ➡️➡️Het is FEEST voor de KOOPJESJAGERS! ⬅️⬅️
Vanaf a.s. donderdag 18 augustus t/m 10 september geven we 50% korting op de voorwerpen in onze kledinghoek, zoals (kinder)kleding, schoenen, sjaals, tassen, enzovoort.
Waarom doen we dit? Natuurlijk om u een plezier te doen😂. Maar natuurlijk ook omdat we ruimte willen maken voor de herfstcollectie die er begin september in komt te hangen. Tot dan kunt u profiteren. Wie het eerst komt, het eerst maalt zegt het spreekwoord. Dat dan weer wel natuurlijk!! Veel kijk- en koopplezier. Verras uw partner met een mooie nieuwe outfit voor uzelf en/of voor uw partner.

 

4 augustus. Goede en verkoopbare spullen kunt u inbrengen op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Buiten deze tijden svp uw spullen weer mee terugnemen.

29 juni In de maand juli vindt bij Dorcas een DVD-zomeropruiming plaats.
Alle DVD’s en cd-roms mogen weg voor de helft van de prijs.
Dus liefhebbers van kinderfilms, romantische films, drama, actie, thrillers, comedy, geschiedenis, muziek en animatie: sla uw slag!

2 mei: Onze gehele collectie DVD’s is de afgelopen weken in twee fases vernieuwd.
Niet alleen de losse DVD’s in de rekken, maar ook de series bovenop de kast.
Bent u in de Dorcaswinkel, neemt u dan eens een kijkje bij de DVD’s. Misschien zit er wat van uw gading bij.

Goederen inbrengen
Uw goede verkoopbare spullen kunt u inleveren op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur.

Vrijwilliger worden bij Dorcas in Nijkerk, iets voor u?
Als u hulp aan de allerarmsten in de wereld belangrijk vindt en u zich daarvoor wilt inzetten, dan kunt u heel goed terecht in de Dorcaswinkel in Nijkerk.
Er is op verschillende afdelingen plaats, waarbij we met name noemen:
– speelgoed
– elektra (apparaten controleren en eenvoudige reparaties uitvoeren)
– inname van aangeboden goederen
– ophalen en bezorgen van spullen (met onze Dorcas bus).

De winkel is voor publiek open op donderdag, vrijdag en zaterdag; en ‘s morgens zijn er op maandag, dinsdag en woensdag  altijd vrijwilligers aanwezig voor voorbereidend werk.

Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie, stuur dan een mailtje met naam en telefoonnummer naar het volgende mailadres: bestuur-nijkerk@dorcas.nl
Bellen kan uiteraard ook: 033-2450136  of  06-39527963 (Koos Nelemans).

Adres
Boekdrukker 9c
3861 SE Nijkerk

Contact

T033 2450217 (tijdens openingstijden)

Openingstijden winkel

Donderdag

10:00 - 15:00

Vrijdag

10:00 - 15:00

Zaterdag

10:00 - 15:00

Openingstijden spullen inleveren
Je kunt op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur langskomen om de spullen af te geven. Kijk welke spullen je kunt inleveren.

Winkelimpressie

Bezoek Dorcas Winkel Nijkerk

Bezoek ons ook op

Wat onze klanten zeggen

Korte Brink
2 maanden geleden
Veel aanbod voor weinig en voor héél goed doel. Bijna iedere dag nieuw aanbod. Weer heel veel boeken. Ook veel (bijna)nieuwe schoenen en kleding

Kom jij ons team versterken?

Iedereen bij Dorcas Winkel Nijkerk zet zich vrijwillig in. Zo dragen we eraan bij dat het overgrote deel van de winkelopbrengst daadwerkelijk gaat naar mensen in nood in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Kom jij ons gezellige team versterken? We zoeken regelmatig nieuwe vrijwilligers!

Interesse?
Kom dan langs of vraag hieronder meer informatie aan.

Winkelen voor het goede doel

De opbrengst van jouw aankoop maakt blijvende verandering in het leven van mensen in nood mogelijk. Wij zetten ons in voor de meest kwetsbare mensen die slachtoffer zijn van armoede, uitsluiting en crisis. Dat doen wij door middel van noodhulp en duurzaam ontwikkelingswerk. Jaarlijks helpen we honderdduizenden mensen in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Jij maakt dit mogelijk door in onze Dorcas Winkel te shoppen. Bedankt daarvoor!

Over Dorcas | In actie voor mensen in nood
“Wij verlangen ernaar dat mensen en gemeenschappen tot hun recht komen en bloeien.
Wij zien armoede, uitsluiting en crisis, en de mensonwaardige gevolgen daarvan. Daar leggen wij ons niet bij neer.
Wij werken aan blijvende verandering in het leven van mensen in nood. Zo volgen wij Jezus Christus na.”