Wat jij kunt doen voor Jemen

Een moeder, van wie we de naam niet kennen, klemt angstig haar armen om haar 2 kinderen. Ze is koud, hongerig en zit vol verdriet. In haar land, Jemen, woedt al 4 jaar een allesverwoestende oorlog. Het conflict is moeilijk uit te leggen, maar de dramatische gevolgen snapt iedereen. Rebellen, het leger en IS zetten hun land op slot. Werk is er niet, de gezondheidszorg ligt plat en het straatbeeld bestaat uit kapotgeschoten huizen.

Honger in Jemen
Deze moeder, van wie we de naam niet kennen, staat er alleen voor. Haar man verrichtte heldendaden door met zijn minibus dag in dag uit vluchtelingen in veiligheid te brengen. Tijdens een van de ritten belandt hij op een mijn. Hij is op slag dood. Zijn vrouw blijft achter, maar tijd voor tranen heeft ze niet. Voor haar en maar liefst 14 miljoen anderen is de honger ondraaglijk en… dodelijk.

Dorcas in Jemen
Onze collega Wim den Hartog, kent het land Jemen al jaren. Hij werkte er toen er nog geen oorlog was. Nu werkt hij bij Dorcas voor Jemen, via een partnerorganisatie. Het verhaal van de vrouw werd hem laatst verteld. Met grote moeite lukt het ons bij deze vrouw en haar gezin te komen. Voor 36 euro kunnen zij de moeder en de 2 kinderen een maand van voedsel voorzien.

Leestip: Wat is Jemen voor land?

Jij in Jemen?
Wij zetten alles op alles om dit gezin en nog 25.000 andere mensen maandelijks te eten te geven. Alleen zo is er een kans dat ze deze oorlog overleven. We hopen dat je ons kunt en wilt meehelpen.

Voor 12 euro kun je al een maand concrete hulp bieden.

Doe je mee? Heel erg bedankt!

28 januari 2019

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.