Muzieklessen in een vluchtelingenkamp

De dertienjarige Khalid is een van de duizenden bewoners van het vluchtelingenkamp in het zuiden van Jemen. Hij en zijn familie lieten alles achter toen bommen hun huis vernietigden. 

In het vluchtelingenkamp kreeg Kahlid last van post-traumatische klachten. Het geluid van vallende en ontploffende bommen bleef hem achtervolgen. Vanwege deze klachten werd hij geselecteerd voor psychologische hulpsessies door Dorcas. De sessies begonnen met het opbouwen van vertrouwen. Toen dat er genoeg was, leerden Khalid en andere kinderen uit het kamp omgaan met hun angsten en om elkaar te helpen.  

Een van de manieren waarop de kinderen leerden om te gaan met wat ze hadden meegemaakt was muziekles. Door het maken van muziek voelden de kinderen zich zelfverzekerder, opgewekter en meer verbonden met de wereld. Handenarbeid was een ander onderdeel van de hulpsessies. Door samen te werken aan een product leerden de kinderen hoe ze met anderen om kunnen gaan en maakten ze nieuwe vrienden.   

Al na een paar sessie voelde Khalid zich stukken beter en kon hij weer spelen met zijn broertjes en zusjes en zijn nieuwe vrienden.  

Khalid tijdens een hulpsessie
Kinderen die knutselen tijdens een hulpsessie

20 juni 2024

Doneer voor hulpsessies in het Midden-Oosten

En steun kinderen als Khalid.