Snelle hulp bij acute crises

Conflicten en rampen zorgen ervoor dat te veel mensen in een situatie leven die niet menswaardig is. Dorcas biedt noodhulp bij plotselinge en langdurige crisissituaties, meestal door oorlog of een natuurramp. De mensen die dit meemaken hebben snel basisvoorzieningen nodig, zoals eten, drinken, onderdak, medicijnen en psychische hulp. Op deze pagina lees je waar en met wie we deze noodhulp organiseren.

We werken samen met ...

Het Christelijk Noodhulpcluster

Het Christelijk Noodhulpcluster bestaat uit christelijke hulporganisaties die bij acute rampen noodhulp willen verlenen. Samen met EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA voeren we dan campagne, werven we fondsen en stemmen we onze activiteiten af. De afgelopen jaren organiseerden we bijvoorbeeld samen noodhulp voor de slachtoffers van natuurgeweld in Mozambique, Zuid-Soedan en Nepal, en voor vluchtelingen in Oekraïne en het Midden-Oosten.

De Dutch Relief Alliance

De Dutch Relief Alliance (DRA) is een samenwerkings-verband tussen 14 Nederlandse non-profitorganisaties, gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Door deze samenwerking kunnen we sneller en effectiever reageren op humanitaire rampen, waar dan ook ter wereld. We zien deze samenwerking bovendien als kans om knelpunten bij het verlenen van noodhulp aan te pakken. Zo doen we samen onderzoek en zoeken we naar manieren om te innoveren.

video afspelen