Uw kerk en ons werk

God heeft ons een belangrijke diaconale opdracht gegeven: zorg voor uw naasten! Deze oproep vindt u op vele plekken in de Bijbel terug. God heeft een groot hart voor mensen die leven in armoede, nood of verdrukking. Dorcas bestaat voor deze mensen. Wij bieden hen hulp en geven hen hoop. Maar dat kunnen wij niet alleen. Wij werken graag samen met christelijke gemeenschappen die onze missie delen. Door onze gezamenlijke inspanningen dragen wij eraan bij dat Gods Koninkrijk steeds zichtbaarder wordt.

Vrede voor de wereld

Jemen gaat gebukt onder de gevolgen van een jarenlang conflict, Oekraïne is alweer bijna twee jaar verwikkeld in een oorlog en in Libanon en Syrië stapelen de crises zich op.

Dorcas is aanwezig in veel conflictgebieden. In alle ellende zetten wij ons in voor vrede. Vrede begint niet alleen bij het einde van strijd, maar soms heel concreet met een veilige slaapplek, een maaltijd of een luisterend oor. We geven het gebed om vrede handen en voeten door er te zijn en vluchtelingen, ontheemden en achterblijvers een steuntje in de rug te bieden.

Wilt u met uw kerk ook in actie komen voor vrede? Bid dan met ons mee voor vrede en organiseer een collecte of themadienst.

Geef water, geef leven!

Eén op de vier mensen wereldwijd heeft geen toegang tot schoon drinkwater. Dat zijn maar liefst twee miljard mensen! Veel van hen worden ziek van het drinken van het vervuilde water. Ze krijgen bijvoorbeeld diarree, tyfus of cholera.

Dorcas wil meer mensen toegang geven tot schoon drinkwater. Dat doen we door het herstellen van waterputten en het aanleggen van watertappunten en waterleidingen.

Van 16 tot en met 22 maart organiseren we Actie Waterkracht, een actie waardoor we zoveel mogelijk mensen willen helpen aan schoon drinkwater. Doet u mee met uw kerk of gemeente? Op onze actiepagina vindt u verschillende materialen die u (gratis) kunt downloaden.

Bid en dank met ons mee

Download onze gebedsbrief met bid- en dankpunten.

Organiseer een collecte

Zie om naar mensen in nood via uw collectebijdrage.

Organiseer een actie

Doe mee met onze voedselactie of organiseer een eigen actie.

Nodig ons uit

Wij verzorgen graag een boeiende presentatie of (s)preekbeurt voor uw kerk, tijdens een kerkdienst, bijbelstudie, gemeenteavond of andere bijeenkomst.

Ontvang Hartslag

Ontvang ons magazine vol inspirerende verhalen van verandering, inclusief extra katern voor kerken. Lees hier de meest recente Diaconaal Special.

Neem gerust contact op!

Wilt u meer weten over wat Dorcas en uw kerk voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

U bereikt ons via:
T. 088 0502800
E. kerken@dorcas.nl

Over Dorcas

video afspelen