Noodhulpcampagne: ‘De wereld snakt naar adem. Geef nu!’

Christelijk Noodhulpcluster start campagne 

Het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA) start vandaag een campagne om extra noodhulp te bieden in landen die ernstig lijden onder de coronapandemie. Het samenwerkingsverband roept op om solidair te zijn met de kwetsbaarste mensen wereldwijd. 

Met name in India en Nepal is de situatie de afgelopen tijd enorm verslechterd. Zeer veel besmettingen, grote druk op de gezondheidszorg, tekort aan alles: van ziekenhuisbedden tot zelfs plek in de crematoria. De situatie is mensonterend. Mensen zijn wanhopig. 

Smeken om extra hulp
Het Christelijk Noodhulpcluster vraagt aandacht voor landen waar het juist steeds erger wordt. ‘Onze collega’s in India smeken ons om extra hulp’, vertelt Anki van Bruggen, woordvoerder namens het Christelijk Noodhulpcluster. ‘Vrijwel iedereen verliest daar dierbaren doordat er te weinig medische hulp is. Hele gezinnen zitten zonder eten in lockdown en worden steeds kwetsbaarder. Ze vragen ons: blijf alsjeblieft bidden voor India en help ons!’ 

Strijd tegen corona
De hulporganisaties zijn er voor de meest kwetsbaren in India, en ook in andere landen waar zij werken. Dit doen zij onder andere door deze activiteiten:

  • Voorlichting over hoe je jezelf tegen corona beschermt.
  • Bescherming door schoon water, mondkapjes en quarantainecentra.
  • Directe hulp zoals eten, medische en psychosociale hulp en zuurstoftanks. 

De campagne is een oproep om solidair te zijn en te geven voor de gezamenlijke strijd tegen corona. 

De wereld snakt naar adem. Geef nu!

Lees meer over de gevolgen van de coronacrisis:

12 mei 2021

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.