Taxatiedag

Altijd al eens willen weten wat dat schilderij aan de muur waard is? Of dat vaasje dat al jaren op zolder staat? Of de sieraden die je hebt gekregen uit een erfenis? Kom dan naar een taxatiedag van Dorcas en laat een erkende taxateur beoordelen of het waardevol óf waardeloos is.

Dorcas houdt regelmatig taxatiedagen in een van de Dorcas-winkels. De taxaties worden gedaan door erkende taxateurs van veilinghuis Onder de Boompjes uit Leiden of door Heritage Auctions Europe uit IJsselstein. Bezoekers zijn welkom om voorwerpen te laten taxeren tegen een vergoeding van 2,50 euro per item (met een maximum van tien voorwerpen). Aanmelden voor een taxatiedag is niet nodig.

Veilen

Mocht het voorwerp veel waard zijn, dan is het mogelijk om dit te laten veilen via de taxateur. De opbrengst is, na aftrek van de kosten, voor de eigenaar. Het veilinghuis brengt voor de kosten een vooraf vastgesteld percentage in rekening. Een deel hiervan gaat naar de projecten van Dorcas voor mensen in nood.

Meer informatie

Wil je een waardevol voorwerp doneren of heb je vragen over de taxatiedag? Neem dan contact op met Marijke Hendriks, m.hendriks@dorcas.nl. Kijk voor meer informatie en de adresgegevens van de Dorcas-winkels op dorcas.nl/winkels.

Bekijk de impressie(s) van de vorige Taxatiedagen

In de Dorcas-Winkel Katwijk-Rijnsburg-Valkenburg en Dorcas-Winkel Heemstede

15 november 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.