Doneer online een voedselpakket

Dorcas Voedselactie 2022: geef voor Oost-Europa

De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne schokt de hele wereld. De meest kwetsbare mensen worden hard geraakt. Niet alleen in Oekraïne zelf is de nood hoog. Ook de inwoners van buurlanden Moldavië en Roemenië weten soms niet wat ze moeten. De prijzen voor voedsel stijgen enorm. En wat moet je dan als je een inkomen hebt van een paar tientjes per maand? Het is maar de vraag of er dan eten op tafel komt…

Wij komen in actie voor Oost-Europa. In heel Nederland doen duizenden vrijwilligers mee aan de Dorcas Voedselactie. Dat is hard nodig om vooral ouderen te helpen aan een nieuw houvast. Wij kopen ter plekke voedsel in en maken er pakketten van. Die zijn bedoeld als eerste stap. Maar ook daarna laten we mensen niet los. Wij helpen mensen bij het vinden van nieuwe doelen en we bouwen met hen aan een gezonde toekomst.

Doe je mee?

Iedereen kan meedoen van 30 oktober tot en met 6 november

Voor vrijwilligers

Via de knop hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om als vrijwilliger een actie te organiseren.

Voor wie is de voedselactie?

Mensen die achtergesteld worden in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Sneeuw zorgt ervoor dat ze opgesloten zitten in hun eigen huis. Soms zien ze wekenlang helemaal niemand. Een voedselpakket is meer dan welkom. Dit jaar zamelen we geld in om in de landen zelf de pakketten te kopen. We brengen ze zo snel mogelijk bij hen die leven in extreme armoede. Het geeft hen hoop te weten dat er mensen om hen geven.

 

Wie zijn wij?

Wij komen in actie bij armoede, uitsluiting en crisis. We hebben oog voor mensen en gemeenschappen die achtergesteld zijn, en we creëren mogelijkheden voor hen om tot bloei te komen. Zo volgen we Jezus Christus. Wij werken aan verandering op 3 niveaus:

  • We creëren mogelijkheden voor mensen om zichzelf te ontwikkelen, en voorzien waar nodig in de eerste levensbehoeften.
  • Daarnaast investeren we in veerkrachtige gemeenschappen die zichzelf organiseren en samen werken aan oplossingen.
  • En we bouwen aan een rechtvaardige samenleving, waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen.

Doneer online een voedselpakket

Voedsel voor duizenden mensen in nood in Oost-Europa. Maak het met ons mogelijk en doneer online een voedselpakket!

Over de voedselactie

Over Dorcas

Voor vrijwilligers