Doneer online

Dorcas Voedselactie 2023: Broodnodig!

De Dorcas Voedselactie 2023 is helaas alweer voorbij. Rond augustus 2024 kunt u uw actie aanmelden en beginnen er weer diverse acties voor de Dorcas Voedselactie in november 2024.

Het zijn schokkende cijfers. Wereldwijd heeft 1 op de 10 chronisch honger. De gevolgen van verschillende crises stapelen zich op. Mensen worden ziek en raken uitgeput. En de toekomst? Die is vaak heel ver weg.

Dorcas kent de mensen die het ’t allermeest nodig hebben. Wereldwijd. Wij helpen op alle mogelijke manieren en passen onze hulp aan op de situatie en het land. Bijvoorbeeld in Jemen brengen we mensen noodvoedselpakketten. Of in Ethiopië trainen we boeren om een nieuw beroep te leren waardoor ze minder afhankelijk zijn van weersomstandigheden. En in Moldavië helpen we mensen om een eigen kas te plaatsen om groente in te verbouwen en dit te verkopen. Zo staat er nu en later brood op de plank.

Wij komen in actie voor mensen in nood die dagelijks gezond voedsel moeten missen. En dat is belangrijk. Want eten is nodig om te kunnen leren, werken, spelen en te groeien. Jouw hulp is broodnodig voor voedsel voor nu en voor een gezonde toekomst.

Kom in actie

Organiseer een actie om geld op te halen voor de Dorcas Voedselactie. We hebben er al twee voor je uitgedacht.

Iedereen kan meedoen van 29 oktober tot en met 5 november

Voor vrijwilligers

Via de knop hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om als vrijwilliger een actie te organiseren.

Voor wie is de voedselactie?

We komen met z'n allen in actie voor mensen in nood die geen of onvoldoende toegang hebben tot dagelijks eten. In Jemen bijvoorbeeld is het voor 17 miljoen mensen – dat is de helft van de bevolking – onzeker of er vanavond te eten is. Dit vanwege de verschrikkelijke oorlog, onveiligheid en droogte. In Ethiopië zien boeren oogst na oogst mislukken omdat er al tijden geen regen valt. En in Moldavië zijn veel ouders werkloos waardoor er simpelweg geen geld is om eten te kopen voor hun gezin. Wij helpen op alle mogelijke manieren en passen onze hulp aan op de situatie en het land.

 

Wie zijn wij?

Wij komen in actie bij armoede, uitsluiting en crisis. We hebben oog voor mensen en gemeenschappen die achtergesteld zijn, en we creëren mogelijkheden voor hen om tot bloei te komen. Zo volgen we Jezus Christus. Wij werken aan verandering op 3 niveaus:

  • We creëren mogelijkheden voor mensen om zichzelf te ontwikkelen, en voorzien waar nodig in de eerste levensbehoeften.
  • Daarnaast investeren we in veerkrachtige gemeenschappen die zichzelf organiseren en samen werken aan oplossingen.
  • En we bouwen aan een rechtvaardige samenleving, waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen.

Doneer online!

Voedsel voor duizenden mensen in nood, wereldwijd. Maak het met ons mogelijk en doneer!

Over de Dorcas Voedselactie

Over Dorcas

Voor vrijwilligers