Organiseer een pannenkoekenparty

Bloem, eieren, melk en een beetje boter. Dat zijn de ingrediƫnten van een pannenkoek. Bakken maar!

Bak zoveel pannenkoeken als je wilt en verkoop ze. Per stuk of per stapel. Of serveer ze lekker belegd in jouw eigen pannenkoekenrestaurant! Nodig je familie, vrienden of buurt uit voor een gezellig pannenkoekenfeest. Of organiseer een leuke avond in je kerk of je klas. Een lekker glaasje limonade erbij en het wordt feest!

Verkooptips:

  • Bedenk vooraf een goed verkoopbedrag voor de pannenkoeken.
  • Maak goed duidelijk waar de actieopbrengst voor bestemd is. Zoek je daarvoor een poster, voorbeeldtekst of een powerpoint? Je kunt dit allemaal downloaden op Voedselactie organiseren | Dorcas. Hier staat ook een kleurplaat, geschikt voor alle leeftijden. Superleuk voor de kinderen die een pannenkoek komen halen of eten!
  • Deel de uitnodiging voor jouw pannenkoekenfeest op social media, in je kerkapp of via Whatsapp. Met een leuke foto of wat achtergrondinfo krijgen jouw vrienden ongetwijfeld meteen trek!

Extra tip:
Ga jij voor een zo hoog mogelijke opbrengst? Zet dan ook nog een opvallende spaarpot neer waar mensen hun donatie in kunnen doen. Wil je liever een actie zonder contant geld? Gebruik dan de QR-code of een digitale collectebus.

Superleuk!
Natuurlijk vinden wij het superleuk om te weten dat jij in actie komt. Maak een actiepagina aan op dorcas.nl/voedselacties. Deel je actie op social media met #dorcasvoedselactie #kominactie, zo help jij ook mee om onze naamsbekendheid te vergroten.

Alvast bedankt en heel veel succes gewenst! En als je zelf ook een pannenkoek gaat proeven: eet smakelijk! 

20 september 2023

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.