Informatie over het organiseren van de Dorcas Voedselactie

De Dorcas Voedselactie 2023 is helaas alweer voorbij. Rond augustus 2024 kunt u uw actie aanmelden en beginnen er weer diverse acties voor de Dorcas Voedselactie in november 2024.

Wat kunt u doen als vrijwilliger?

Online collectebus
U kunt heel eenvoudig via onze website een online collectebus aanmaken. Deel uw collectebus met uw vrienden en familie op social media en vraag hen bij te dragen. Het aanmaken gaat via www.dorcas.nl/collectevoorvoedsel.

Meedoen met een actie in de buurt
Meldt u aan om mee te helpen in de buurt. Bij de acties in de supermarkt of in een kerk kunnen we uw hulp goed gebruiken! Het is ook mogelijk om zelf een actie te organiseren. Neem daarvoor contact op met voedselactie@dorcas.nl.

Statiegeld in de supermarkt
Vraag aan de supermarkt of u een bakje mag neerzetten voor de bonnetjes of dat we via de doneerknop op het statiegeldautomaat het geld kunnen incasseren. Bij de downloads hieronder staat een A4 poster die u daarvoor kunt gebruiken. Het enige dat u hoeft te doen is het bakje regelmatig legen en het geld over te maken op ons rekeningnummer: NL 04 RABO 0106 2500 00, ten name van Dorcas ovv statiegeld Dorcas Voedselactie.

Doet uw kerk mee?
Kerken kunnen ook meedoen met de Dorcas Voedselactie. Ze kunnen bijvoorbeeld een collecte organiseren. Veel kerken hebben ook de mogelijkheid om via een collecte-app te doneren. Ook kerken kunnen online collectebus aanmaken: daarmee kunnen ze zelf een collectebus aanmaken op www.dorcas.nl/collectevoorvoedsel. Hieronder zijn ook een standaard berichtje en losse QR-codes beschikbaar. Deze kunt u downloaden en kunnen kerken opnemen in hun kerkblad of in een digitale nieuwsbrief. Ook vindt u een standaard powerpoint-presentatie die u gebruiken bij uw (online) dienst.