Noha krijgt zorg dankzij mobiele kliniek

Noha (30 jaar) in Syrië gaat naar de mobiele kliniek omdat ze last heeft van haar keel. Ze heeft ook koorts. Er is verder geen dokter of ziekenhuis in de buurt, dus ze is aangewezen op de rijdende kliniek van Dorcas. Ze wordt onderzocht door de medische staf.

Een echo in de mobiele kliniek

Tijdens het onderzoek komt ook naar voren dat ze al twee maanden niet ongesteld is geweest. Noha, die al zeven jaar probeert zwanger te raken, kijkt daar niet meer van op. Zelfs als de menstruatie uitblijft denkt ze niet gelijk aan een baby. De arts maakt ter plekke een echo, en tot verbazing van Noha is er een sterke hartslag te horen; ze is zwanger.

Gezonde baby

Het medische team blijft Noha volgen tijdens haar zwangerschap. Elke maand is er een controle en  krijgt ze de tests, adviezen, vitamines en ijzerpillen die nodig zijn. Mede dankzij deze zorg brengt ze een gezonde baby ter wereld. Na de geboorte blijft het team van de mobiele kliniek voor haar klaarstaan, voor medische zorg en hulp bij het opstarten van de borstvoeding. Noha is dankbaar voor de aandacht en de medische zorg voor haarzelf en voor haar baby.

Noha is niet de enige voor wie medische zorg niet vanzelfsprekend is. Voor veel mensen in landen als Syrië en Libanon is het leven sinds de aanslag in de Israël en de daaropvolgende oorlog nog moeilijker geworden. Dorcas helpt mensen in nood. Helpt u ook? Doneren kan via Midden-Oosten | Dorcas

04 juni 2024

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.