Mariam over de Farmerfieldschool

Op onze Farmerfieldschool leren vrouwen gewassen te verbouwen en dieren te houden. Hierdoor kunnen ze voor een eigen inkomen zorgen of bijdragen aan het gezinsinkomen. De 34-jarige Mariam uit Egypte was afgelopen jaar een van de eerste projectdeelnemers die zich aanmeldde. Ze vertelt over haar ervaring.

Meer handvatten nodig

‘Verschillende vrouwen om mij heen namen in de afgelopen jaren deel aan een Dorcas-project. Ik heb gezien hoe dit hun leven veranderde. Ik wilde heel graag ook een keer meedoen, vooral omdat mijn eigen poging tot ondernemerschap was mislukt. Ik wist dat ik meer handvatten nodig had.’

Zeeën van tijd

Mariam was niet altijd zo ondernemend als nu. ‘Ik heb 3 dochters. Lange tijd draaide mijn leven alleen om hen. Mijn dag was geslaagd als zij aten, aangekleed waren en hun lessen volgden. Vanaf het moment dat ze alle 3 naar school gingen had ik ineens zeeën van tijd. Het viel mij toen pas op dat er 2 soorten vrouwen zijn: vrouwen die neerploffen en de dag aan zich laten voorbijgaan, en vrouwen die kansen aangrijpen en nuttige dingen doen voor zichzelf en voor de gemeenschap. Ik kwam in contact met een van de ondernemende vrouwen, en zij vertelde me over Life Vision, een partnerorganisatie van Dorcas.

‘Ik voel me nuttig!’

Toen ik een jaar later toegelaten werd op de Farmerfieldschool was ik heel blij. Gedurende het hele project was ik geïnteresseerd in elk stukje informatie. Ik vond het geweldig dat ik elke week nieuwe kennis en vaardigheden opdeed. En ik voel me nuttig doordat ik iets te doen heb. Inmiddels ben ik degene die andere thuiszittende vrouwen activeert en motiveert om hun handen uit de mouwen te steken. We hebben zo veel mogelijkheden in onszelf zitten, het is tijd om uiting te geven aan onze talenten!

19 april 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.