Kindercentrum voor Roma’s in Albanië vervult de wensen van Ilia

Ilia’s ouders zagen zijn verlangens, maar wisten niet hoe ze die konden vervullen.

De 14-jarige Ilia krijgt thuis alle liefde, warmte en steun die hij nodig heeft. Maar zijn ouders wilden meer voor hem: een goede leeromgeving, een warme maaltijd, en kansen. Toen ze hoorden over het kindercentrum in hun buurt, meldden ze Ilia aan.

Opgroeien in een arm gezin
Het is door zijn zorgzame opvoeding, dat Ilia altijd heeft durven dromen. Ook al boden zijn omstandigheden niet de hoop dat ze zouden uitkomen. Hij groeit op in een Romagezin met 5 kinderen. Ze zijn arm en leven onder moeilijke omstandigheden. Maar Ilia heeft bijzondere ouders, die de sfeer thuis niet laten bepalen door omstandigheden. Ze geven hun kinderen liefde, affectie, en goed onderwijs.

Kindercentrum
Als zijn ouders lucht krijgen van een kindercentrum voor Roma’s, waar warme maaltijden en huiswerkbegeleiding worden aangeboden, melden ze eerst Ilia’s broers aan. En ze merken: het werkt. Hulp van een professionele docent doet wonderen met hun cijfers en zelfdiscipline. Beiden belanden op de universiteit. En dus wordt ook Ilia aangemeld, samen met zijn zus Jonilda. Hij valt op vanwege zijn wijsheid, intelligentie en betrouwbaarheid.

Leren over God
Het is nu 5 jaar geleden dat hij in het kindercentrum begon. Voor het eerst in zijn leven hoorde Ilia daar het Woord van God. Hij was er hongerig naar, wilde meer kennis en bezocht de kerk. ‘Geloven veranderde mijn leven compleet. Ik ken Jezus nu, en ik ben heel blij.’

Gitaarles
Tijdens activiteiten in zijn kerk ontdekt Ilia een van zijn grote talenten en passies: gitaarspelen. Er wordt een gitaar en gitaarles gedoneerd. Zijn begeleiders zijn trots op zijn toewijding en vooruitgang.

Geluksvogel
Op de vraag hoe hij zich nu voelt over het kindercentrum zegt hij: ‘Ik ben een geluksvogel, heel blij. Want ik heb er nieuwe en waardevolle dingen geleerd. Ik ken Jezus. Ik wil mijn familie trots maken en een goed voorbeeld zijn voor andere kinderen die deel van dit centrum willen uitmaken.’

Bid je mee?
In het kindercentrum bidden ze het volgende gebed voor de kinderen:

Vader in de hemel, zegen dit kind en bescherm hem, zodat hij gezond kan opgroeien met Uw liefde in zijn hart. Maak dat Uw Woord een zoete vreugde voor hem mag zijn, dat hij begaafd mag worden door de vrucht van de Geest en zal groeien in liefde en mededogen, genade en geduld, goedheid, vriendelijkheid en puurheid. In Jezus’ naam, amen.

06 september 2019

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.