Waterproject laat droom Ananas (13) uitkomen

De 13-jarige Ananas is opgegroeid in een vluchtelingenkamp in Irak. Toen ze na jaren eindelijk terugkwam in haar geboortedorp was er geen water meer. Dankzij het waterproject van Dorcas werd er een waterpomp aangelegd en kregen Ananas, haar familie en de rest van het dorp weer schoon water. 

Ananas is nog maar een klein meisje als zij en haar familie moeten vluchten voor IS. Ze komen terecht in een vluchtelingenkamp. Ananas hoort de verhalen van haar familie over hun dorp en haar moeder laat regelmatig foto’s van hun huis zien. Het meisje droomt ervan om weer terug te keren naar hun dorp. 

Als de familie na jaren besluit terug te gaan, springt Ananas een gat in de lucht. Eindelijk komt haar droomt om naar huis te gaan uit en kan ze weer in een gewoon dorp gaan wonen!

Bij thuiskomst blijkt er helaas heen schoon water meer te zijn. Ananas is bang dat haar familie weer terug wil naar het vluchtelingenkamp. Dankzij het waterproject van Dorcas kan de familie toch blijven en komt de droom van Ananas om in een dorp te wonen eindelijk uit. 

Waterprojecten in Irak

Na het uitbreken van het conflict met IS in 2014 zijn veel Irakezen op de vlucht geslagen. Nu de situatie weer veilig is, willen mensen weer terug naar huis. Daar treffen ze vaak een compleet verwoest dorp aan, waar geen schoon drinkwater meer is. Dorcas herstelt de oude waterbronnen, legt nieuwe bronnen aan en verbetert het waternetwerk. Hierdoor is er weer schoon drinkwater en kunnen Irakese families weer naar huis.

07 maart 2023

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.