‘Voedselpakketten door corona extra belangrijk’

‘De voedselpakketten zijn dit jaar extra belangrijk. Ouderen hoeven de deur niet meer uit, waardoor er minder risico is op een besmetting met het coronavirus.’ Dat vindt de Roemeense vrijwilligster Judit (57) een van de grote voordelen van de Dorcas Voedselactie van dit jaar.

Judit is al jaren betrokken bij het werk van Dorcas in haar land. ‘Ik ben vrijwilligster, omdat God mij hiertoe oproept. Hij vraagt mij om de mensen om mij heen te dienen.’ Het vrijwilligerswerk van Judit bestaat onder meer uit het maandelijks bezoeken van granny’s. Ook belt ze ze regelmatig even om te horen hoe het met hen gaat. ‘Als ik bij ze ben, luister ik naar hun verhalen, hun pijn en hun problemen. En als het even kan, dan help ik ze.’

(Onder de foto gaat de tekst verder)

Moeilijk om niets te doen
Judit was, tot de uitbraak van corona, ook betrokken bij de groepsbijeenkomsten van Dorcas voor granny’s. ‘Ik nam altijd koekjes mee en tijdens de bijeenkomst deelde ik eten uit. Voor mij is het niet moeilijk om dit allemaal te doen. Het is voor mij juist moeilijk om niets te doen. Vooral nu, tijdens de pandemie.’

Niet even knuffelen
Afgelopen maanden was de vrijwilligster betrokken bij het uitdelen van de voedselpakketten. De pakketten zijn dit jaar in Roemenië samengesteld dankzij de opbrengst van de Dorcas Voedselactie in november. De situaties van de granny’s raakt Judit enorm. ‘Tijdens het bezorgen van de pakketten moest ik gewoon huilen. Het is zo moeilijk dat je de mensen niet even een knuffel kan geven.’

(De tekst gaat onder de foto verder)

De voedselpakketten helpen de ouderen om de koude winter door te komen. Dit jaar zijn de voedselpakketten volgens Judit extra belangrijk vanwege de dreiging van het coronavirus. Door het pakket hoeven ouderen de deur niet uit en wordt het risico op besmetting kleiner. ‘Ik ken een granny die helemaal alleen is. Haar kinderen wonen ver weg. Dankzij de hulp van Dorcas en de lokale kerk kan ze nu toch overleven.’

Geef voor meer mensen in nood >

26 januari 2021

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.