‘De producten zijn erg waardevol voor mij’

De 61-jarige Elisabeta uit Roemenië is een van de ouderen die afgelopen maanden een voedselpakket van Dorcas heeft ontvangen. Vanwege haar kwetsbare gezondheid en het coronavirus komt ze nauwelijks de deur uit. Ze is dankbaar voor het voedselpakket én voor de sociale contacten die ze via de medewerkers nog heeft.

‘De afgelopen periode was voor mij erg moeilijk. Alles veranderde door corona. Zo worden er geen kerkdiensten of andere activiteiten meer gehouden. Ook zijn we ineens bang voor elkaar, omdat we het virus niet willen oplopen.

Verdrietig
Ik ben heel verdrietig dat we elkaar nu niet kunnen ontmoeten bij de activiteiten van het programma van Dorcas. Normaal gesproken hielp ik tijdens deze ontmoetingen met andere granny’s altijd met tafels dekken en eten uitdelen.

(Onder de foto gaat het verhaal verder)

Ik ben gelukkig wel betrokken bij activiteiten die nog wel mogelijk zijn. Ik heb bijvoorbeeld voor andere ouderen handgemaakte cadeautjes gemaakt. Door iets te doen voel ik mij sterker, en ik weet dat anderen mijn hulp nog steeds nodig hebben.

Gezondheidsproblemen
Ik ben in mijn dagelijkse leven afhankelijk van hulp, omdat mijn gezondheid niet zo goed meer is.  Ik lijd aan een hartziekte, heb nierproblemen en ik heb last van epilepsie en astma. De medewerkers van Dorcas en de lokale kerk zijn een grote hulp voor me. In deze eenzame periode komen ze regelmatig op bezoek.

(Lees verder onder de foto)

Kaas
Ook heb ik een voedselpakket gekregen. Hiermee was ik zo blij als een kind. De producten zijn erg waardevol voor mij, want er zitten veel dingen in het pakket die ik zelf niet kan betalen: kaas bijvoorbeeld. Dat is echt iets dat ik normaal gesproken niet eet, omdat ik het niet kan kopen. Ik ben ook heel blij dat het pakket thuis wordt gebracht. Ik woon op 4 hoog en zou het pakket zelf niet naar boven hebben kunnen tillen.

Het voedselpakket is echt een zegen voor me en ik bedank iedereen uit de grond van mijn hart!’

Geef om meer mensen in nood >

26 januari 2021

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.