Kerken in actie met de Dorcas Voedselactie

We organiseren de Dorcas Voedselactie van 29 oktober tot en met 5 november, rondom dankdag voor gewas en arbeid. Met deze actie ondersteunen we duizenden mensen over de wereld. Helpt jullie kerk mee? Geef ook voor voedsel!

Diverse downloads
Heeft u voor uw actie een voorbeeldtekst voor uw kerkblad, een powerpointpresentatie, een uitprintbare flyer of een video nodig? Via deze pagina kunt u allerlei materialen downloaden om uw actie tot een succes te maken.

Digitale collectebus
Het is ook mogelijk om eenvoudig een digitale collectebus aan te maken op onze website. Zo kunt u online als gemeente, jeugdgroep of kring sparen voor een doel. Het geld staat daarmee direct op onze rekening. Een online collectebus aanmaken is makkelijk en snel via dorcas.nl/collectevoorvoedsel.

Collecte of een collecte-app
Als het voor u mogelijk is om kerkdiensten te organiseren, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een collecte te organiseren. Via onze downloadpagina is een standaard bericht en QR-codes beschikbaar welke u kunt gebruiken in uw kerkblad. Ook is er een powerpointsjabloon te vinden. Bekijk via dit filmpje hoe je als kerk eenvoudig een online collecte aanmaakt.

Preekschets
Op woensdag 1 november vieren we als kerken dankdag voor gewas en arbeid. Dit valt midden in de week van de Dorcas Voedselactie. We bieden u graag een preekschets aan die u kunt gebruiken wanneer u in uw kerk dankdag viert. Als we danken voor gewas en arbeid is dat ook altijd een oproep om te denken aan mensen in nood en te delen van wat God ons geeft. We mogen wandelen als kinderen van het licht en ons inzetten voor goedheid, gerechtigheid en waarheid (Efeze 5:8-9).

Advertentie of een bericht in uw kerkblad
Op de website is ook een advertentie te vinden die u in uw kerkblad kunt plaatsen. Hierop staan QR-codes waarmee uw gemeenteleden makkelijk kunnen doneren. Daarnaast kunt u ook een bericht downloaden.

Kleurplaat voor kinderen
Voor kinderen van 4-12 jaar hebben we een kleurplaat ontwikkeld. Deze sluit aan bij de voedselactie en kan gebruikt worden tijdens de zondagsschool, kindernevendienst of andere kindermomenten.

Doet u mee met de Dorcas Voedselactie? Wij horen het graag! Stuur voor vragen een e-mail naar kerken@dorcas.nl