Koch heeft een bloeiend bedrijf dankzij training en lening

De kiosk van de 35-jarige Koch uit Zuid-Soedan werd leeggeroofd. Al zijn inkomsten waren weg. Dankzij een lening en een bedrijfstraining van Dorcas lukte het Koch om zijn bedrijf weer op te bouwen. Hij heeft nu een stabiel inkomen en zorgt voor zijn familie.

Opnieuw beginnen

Een grote tegenslag voor Koch: hij werd bestolen. Zijn succesvolle winkel voor telefoonopladers werd helemaal leeggeroofd. Zijn inkomsten vallen weg en hij heeft geen geld om opnieuw te beginnen. Via een vriend hoort hij over microkredieten die Dorcas verstrekt. Koch klopt aan bij Dorcas en deelt wat hem is overkomen. Met de lening van Dorcas krijgt hij een nieuwe kans.

Training

Bij de lening van Dorcas hoort ook een beroepstraining. ‘Ik kwam eigenlijk alleen voor die lening, maar uiteindelijk heb ik vooral profijt van de training!’ Want waar Koch voorheen weinig zakelijke kennis had en op gevoel zijn winkel runde, krijgt hij nu zeer waardevolle tips en inspiratie. Hij leert hoe hij zijn onderneming moet runnen en hoe hij kan omgaan met eventuele problemen. ‘Door mijn nieuwe vaardigheden loopt mijn bedrijf nu veel beter. Ik verdien meer dan voorheen!’

Impact

De winkel van Koch draait inmiddels zo goed dat hij een huis heeft kunnen kopen. Hier woont hij nu samen met zijn ouders en zijn broers, die nog naar school gaan. ‘Ik ben mijn dromen aan het waarmaken. Ik hoop dat dit Dorcas nog veel meer mensen zoals ik kan helpen!’

Dorcas werkt al 40 jaar lang samen met en voor mensen in nood. Steun ons werk met een donatie.

18 december 2020

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.