Sinterklaasfeest in Schoonhoven groot succes

In Schoonhoven organiseert Stichting Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) al een aantal jaar een ontmoetingsgroep voor vrouwelijke statushouders: dames met een verblijfsvergunning van 5 jaar. Iedere 2 weken komen zij bij elkaar in gebouw de Hoeksteen en helpen ze elkaar met leren en integreren in Schoonhoven. Op woensdag 27 november 2019 organiseerde de leiding een sinterklaasfeest voor de dames.

Na de uitleg over het ontstaan en het vieren van het sinterklaasfeest in Nederland vertrekken de 35 vrouwen naar de Dorcas Winkel Schoonhoven. Ondertussen wordt er druk gekwebbeld over het schrijven van je naam, je verlanglijstje en hoe ‘lootjes trekken’ precies werkt. Met een tegoedbon van 5 euro in de hand wordt er flink geshopt in de Dorcas-winkel.

De Dorcas-medewerkers zorgen voor een speciale inpaktafel en een speciale sinterklaaskassa voor de KIC-vrouwen. Vol enthousiasme worden de mooiste cadeaus uitgezocht en keurig ingepakt in sinterklaaspapier. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden de cadeautjes in gebouw de Hoeksteen uitgepakt en besproken. Gezelligheid, hilariteit, schrijven, lezen, luisteren, leren en helpen staat centraal. Kortom: KIC-Schoonhoven in actie! Mede door de inzet van de Dorcas-vrijwilligers werd deze ochtend een groot succes.

03 december 2019

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.