Scholen in actie voor Oekraïne

Dorcas zet zich in voor noodhulp aan de vluchtelingen uit Oekraïne. Scholen kunnen ons helpen door mee te doen aan de creatieve actie ‘Hart voor Oekraïne’.

Wat houdt de actie in?

De actie ‘Hart voor Oekraïne’ is een klassikale en creatieve opdracht. Alle kinderen maken een hart(je). Dit kan op allerlei manieren, zoals verven, knippen en plakken, tekenen of kleien. Je kunt als leerkracht zelf kiezen welke materialen je hiervoor wilt gebruiken. Het hart mag groot zijn, of juist klein. We hebben ook nog een mooie kleurplaat (van illustrator Michel de Boer) die gratis gebruikt mag worden.

Hartjes tentoonstellen of verkopen

Met de gemaakte hartjes kan daarna het volgende gedaan worden:

  • De leerlingen kunnen ze verkopen aan familie, vrienden, buren of kennissen. Bedenk samen met de kinderen wat een goede prijs is en laat ze het geld weer inleveren op school.
  • Organiseer een tentoonstelling op school met alle kunstwerken, en nodig mensen uit om te komen kijken. Vraag hiervoor een entreeprijs, die uiteraard bestemd is voor Oekraïne. Tip: Om de opbrengst groter te maken, kun je ook wat lekkers verkopen tijdens de tentoonstelling. Na afloop kunnen de kunstwerken ook nog verkocht worden. Zo wordt de liefde ook nog doorgegeven…

Opbrengst voor Oekraïne

Na afloop van de actie is er hopelijk een mooi bedrag opgehaald. Dit kan de school dan doneren aan Dorcas voor noodhulp aan Oekraïne via ons rekeningnummer NL04 RABO 0106 2500 00 o.v.v. Hart voor Oekraïne. Zo maken we samen de wereld een beetje mooier!

Doet jouw school mee?

Je hoeft je voor deze actie niet aan te melden, maar we horen wel graag of je meedoet. Stuur dus foto’s, tekst en/of video’s naar ons via scholen@dorcas.nl. Wij delen dit dan op social media en hopen dat nog meer scholen jullie voorbeeld gaan volgen.

Mocht dit idee niet meer in je lesplanning passen, maar wil je toch iets doen? Ook donaties via andere acties – zoals een flesseninzameling, sponsorloop, enzovoort – zijn natuurlijk van harte welkom.

Vragen, tips of ideeën? Stuur een mail naar scholen@dorcas.nl.

03 maart 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.