Rijssense basisscholen

Op 3 februari 2019 was de kerkzaal van de protestantse gemeente Open-Hof rijkelijk versierd met tekeningen en andere kunstwerken, gemaakt door leerlingen van Rijssense basisscholen. De reden? Deze basisscholen, verenigd in het Protestants Christelijk Primair Onderwijs (PCPO), bestemmen de opbrengst van hun jaarlijkse inzamelingsactie in 2019 voor Dorcas.

Door: Wim Geerling

Themadienst
Als start van de actie, organiseerden de PKN-kerken in Rijssen op 3 februari een themadienst, waarbij onze Dorcas-collega de preek verzorgde. Alle leerlingen, inclusief ouders, broers en zussen, van de PCPO-scholen werden voor deze themadienst uitgenodigd. Een mooie groep mensen in een prachtig versierde zaal.

Preek over Daniël
De sfeer zat er, bij het zingen van het themalied (‘Daniël, Daniël, vertrouw op God, Hij hoort je wel’) meteen goed in. Ook de preek werd goed ontvangen. Na afloop van de dienst ontvingen we daar veel positieve geluiden over.

Goede doelenactie
De leerlingen kiezen elk jaar zelf welk goed doel ze willen steunen. Eerdere jaren hebben ze gegeven aan een project in Ghana, Guinee Bissau en aan de lokale Voedselbank Rijssen-Holten. Toen Dorcas als kanshebber voor 2019 werd geselecteerd, hebben we de leerlingen geënthousiasmeerd met een projectvoorstel, dat we mondeling hebben toegelicht.

Dankbaar
We zijn dankbaar voor deze actie, voor de mooie themadienst die we ter voorbereiding mochten verzorgen en natuurlijk voor de financiële ondersteuning waarmee we streven naar blijvende verandering in het leven van mensen in nood!

06 februari 2019

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.