Jan Jacob Hoefnagel

Geboortejaar: 1976
Woonplaats: Sneek
Hobby’s: Fotografie, tekenen, schrijven

Jan Jacob is bij Dorcas onder meer verantwoordelijk voor creatieve communicatie in woord en beeld. Hij is oudste van een Baptistengemeente in Sneek. Jan Jacob is een krachtige communicator en boeiende verhalenverteller. Op onverschrokken wijze en met de nodige humor weet hij zijn bewogenheid met mensen in nood en diepe armoede over te brengen.

Marco Hens

Geboortejaar: 1978
Woonplaats: Breda
Hobby’s: Survival en bushcraft

Marco is een gepassioneerde en kleurrijke persoonlijkheid die je inkijk geeft in de projecten en doelen van Dorcas. Door zijn ervaring als trainer en coach is spreken in het openbaar een tweede natuur. Marco neemt u op zo’n overtuigende en bevlogen wijze mee in zijn verhaal dat u er niet passief onder kunt blijven.

André Selles

Geboortejaar: 1949
Woonplaats: Oldebroek
Hobby’s: Lezen en reizen

André heeft veel ervaring met spreken voor groepen en lesgeven aan kinderen. In 2012 nam hij na 39 jaar afscheid van het basisonderwijs. Daarnaast is hij 20 jaar lang voorganger geweest van een evangelische gemeente. Vanuit de liefde voor Christus wil hij graag zijn talenten inzetten voor de meest kwetsbare mensen. Enthousiasme en overtuigingskracht kenmerken hem in zijn spreekbeurten, presentaties en lessen, die u niet onbewogen zullen laten.

Sandra Kooij - van Roekel 

Geboortejaar: 
Woonplaats: Ede
Hobby’s: 

Sandra is bij Dorcas verantwoordelijk voor de relaties met kerken. Na een aantal jaren gewerkt te hebben bij stichting Agapè en als HR-adviseur in de zorg is zij meer betrokken geraakt bij haar lokale kerk en theologie gaan studeren. Ze gaat regelmatig voor in een kerkdienst en benadrukt daarin op verschillende manieren Gods liefde voor de wereld en de rol die de kerk daarin heeft. Haar diepste motivatie haalt zij uit haar geloof in God en het verlangen om iets van Zijn liefde uit te delen. Als volgelingen van Jezus mogen we ons op een hele praktische manier inzetten voor Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid, dichtbij en ver weg. De missie van Dorcas om er te zijn ‘for those in need’, alsof het voor Jezus zelf is, is haar uit het hart gegrepen.

Dirk Sijbersma

Geboortejaar: 1971
Woonplaats: Aalsmeer
Hobby’s: Zingen, uitwaaien langs de kust, spelletjes

Dirk is bij Dorcas verantwoordelijk voor relaties met bedrijven, maar ondersteunt ook de relaties met kerken. Na 9 jaar in Oekraïne werkzaam te zijn geweest, werkt hij sinds 2021 bij Dorcas in Nederland. Dirk gaat regelmatig voor in zijn eigen kerk in Aalsmeer en geeft daarnaast veelvuldig presentaties voor ondernemersgroepen. In zijn overdenkingen en presentaties gaat het vaak over thema’s als vertrouwen en verlangen. Zijn eigen motivatie om bij Dorcas te werken vinden we in 1 Johannes 3: 16-18: het openhouden van je hart naar je medemens. Dirk kan daar door zijn werk bij Dorcas invulling aan geven en is daar dankbaar voor.

Betty Timmerman

Geboortejaar: 1969
Woonplaats: Zaandam
Hobby’s: Muziek luisteren en maken, lezen, mensen ontmoeten.

Betty is bij Dorcas verantwoordelijk voor de relaties met kerken. Diaconaal werk is een rode draad in haar leven. Ze heeft vier jaar in Egypte diaconaal werk gedaan en heeft daarna in Nederland een studie Hbo-theologie afgerond. De passie voor diaconaat komt voort vanuit het levend geloof in Jezus Christus. Met elkaar kunnen we het volgen van Jezus Christus handen en voeten geven. En ze wil dit graag samen met u vormgeven.

Corry Volders

Geboortejaar: 1950
Woonplaats: Hoevelaken
Hobby’s: Tuinieren en fotograferen

Corry kent Dorcas als oud-bestuurslid al vanaf de oprichting en draagt de organisatie nog altijd een warm hart toe. Na te hebben gewerkt in het beroepsonderwijs, heeft ze nu als gepensioneerde een bureau voor supervisie. Daarnaast gaat ze graag voor Dorcas op pad. De bron van haar inspiratie is de levende Here en Hem wil zij in alles eren. Corry spreekt persoonlijk en bevlogen en zal zeker uw hart raken.