Portraits of Power Egypte: ontmoet Fayza, Nabila en Nawal!

Maak kennis met Fayza, Nabila en Nawal, drie krachtige oudere vrouwen uit Egypte. In het oude Egypte hadden mannen en vrouwen gelijke rechten, maar tegenwoordig worden vrouwen over het algemeen als minderwaardig beschouwd. Zij hebben vaak te maken met geweld en misbruik, soms in hun eigen huis. Laat je inspireren door deze sterke oudere vrouwen met hun verhalen over zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en vriendelijkheid.

Fayza

De Egyptische Fayza voelt zich gewaardeerd. ‘In mijn dorp gebruikten mijn buren eens een Egyptische uitdrukking die naar mij verwees door te zeggen dat ik net zo hard werk als 10 mannen. Toen ik dat hoorde, voelde ik me zo trots. Ze bedoelden te zeggen dat mijn persoonlijkheid even sterk is als 10 mannen bij elkaar. In mijn gemeenschap hebben de mensen het gevoel dat wanneer vrouwen sterk en wijs zijn, ons allemaal goede dingen zullen overkomen’, legt Fayza uit.

Nabila

‘Gelukkig waardeert mijn man altijd wat ik doe voor ons gezin. Ik voel me echt vrouwelijk als hij zegt dat ons gezin alles aan mij te danken heeft. Het moederschap betekent voor mij hard werken. Het begeleiden van mijn zoon en schoondochter speelt hierin een grote rol.’

  • Lees het hele verhaal van Fayza op PortraitsofPower.nl.
  • Nawal

    ‘In Egypte kennen we – net als in Nederland – de uitdrukking ‘op eigen benen staan’. Het betekent dat je onafhankelijk bent, dat je kunt overleven zonder enige hulp. Ik heb het gevoel dat dit gezegde over mij gaat. Ik werk en zorg voor mezelf. Ik verdien mijn eigen inkomen en ik ben geen last voor mijn kinderen. Daardoor voel ik me sterk en capabel.’

  • Lees het hele verhaal van Fayza op PortraitsofPower.nl.
  • 13 december 2021

    Vond je dit interessant om te lezen?

    Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.