Peter uit Zuid-Soedan leerde over coronapreventie

De 51-jarige Peter uit Zuid-Soedan is een van de deelnemers van het coronapreventieproject in zijn woonplaats Agok.

Familie

Peter is getrouwd, vader van 11 kinderen en inmiddels ook opa van meerdere kleinkinderen. Zijn hele leven lang staat hij al voor de uitdaging om zijn familie van voldoende eten te voorzien. In het voorjaar van 2020 komt daar ineens een nieuwe crisis bij: de uitbraak van het coronavirus. Naarmate de tijd vordert raken steeds meer mensen besmet en soms overlijdt er zelfs iemand aan het virus.

Noodhulp

Dorcas biedt noodhulp op verschillende plekken in Zuid-Soedan, waaronder de woonplaats van Peter. Daar hoort tegenwoordig ook een coronapreventie bij. Het project richt zich op het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Peter is een van de mensen die geselecteerd is.

Peter demonstreert de nieuwe handwasfaciliteit in het dorp.

Voorlichting

Naast het uitdelen van hygiënematerialen is voorlichting een belangrijk onderdeel van het project. Peter leert hoe je de verspreiding zo veel mogelijk kunt tegengaan door persoonlijke hygiëne, het gebruik van mondmaskers, in isolatie gaan bij symptomen en voldoende afstand houden.

Peter: ‘Ik voel me nu beter in staat om mezelf en mijn familie te beschermen. Het is belangrijk dat we ons aan alle richtlijnen houden. Met de kennis en de materialen die ik heb gekregen zie ik er op toe dat mijn hele familie dat ook daadwerkelijk doet.’

19 april 2021

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.