Oud-collega Hendrik Jan blikt terug

Hendrik Jan Graber is aan het begin van deze eeuw ruim 10 jaar betrokken geweest bij Dorcas, onder andere bij de communicatie en fondsenwerving. Hij deelt zijn herinneringen.

Geleerde lessen

Ik draag mijn ervaringen van Dorcas voor altijd met me mee. Laatst nog vroeg iemand aan me: ga jij voor kwantiteit of voor kwaliteit? Ik dacht toen direct aan die ene keer dat ik samen met een collega uit Mozambique ruim 2,5 uur in de auto had gezeten om een presentatie te geven. Eenmaal aangekomen bleek dat er maar één mevrouw was gekomen. We besloten om de presentatie toch door te laten gaan. Daarna bleek die ene mevrouw zo enthousiast dat ze zei: ‘Zeg maar wat je nodig hebt, ik zal ervoor zorgen dat het geregeld wordt!’

Terugblik

‘Ik heb een geweldige tijd gehad en veel bijzondere momenten meegemaakt. Op een dag in 2001 kwam er post binnen met de mededeling dat we een grote erfenis kregen – preciés op het moment dat we concludeerden dat we extra geld nodig hadden om onze plannen te kunnen realiseren. Ik kan tientallen van dit soort verhalen vertellen.’

De Heere bouwt het huis!

‘Als de Heere het huis niet bouwt, zwoegen de bouwers tevergeefs.’ (Psalm 127) Dit was altijd hét motto van Dirk Jan Groot, de oprichter van Dorcas. In de vele jaren dat ik bij Dorcas betrokken was, heb ik echt mogen ervaren dat God inderdaad het huis van Dorcas bouwt.’

08 februari 2021

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.