Na de orkaan telt Angela haar zegeningen

Ze was nog maar een tiener toen haar vader overleed. Haar vader liet niets na, zelfs geen huis. Zo belandde Angela (nu 23) samen met haar moeder, broertjes en zusjes op straat. Angela is de oudste van 6 kinderen. In 2016 liet Dorcas een huis voor hen bouwen.

Eindelijk een huis
Angela beschrijft haar ervaring als dakloze als traumatisch. De orkaan Idai bezorgde haar dan ook doodsangsten. Ze vertelt over deze ervaring, terwijl zij op een stoel zit met daarop de tekst Jésus a sua presença e o que vios prazeres (vertaald: Jezus is aanwezig in verschillende zegeningen).

Opnieuw dakloos?
‘Tijdens de nacht dat de orkaan over ons huis raasde, hoorde ik voorwerpen breken en in het rond vliegen. Mijn buurvrouw Anguista en haar zus klopten midden in de nacht bij ons aan, omdat hun huis was ingestort. Ik wist zeker dat ook ons huis zou instorten en dat we weer op straat moesten gaan leven.’

Het huis staat er nog!
Maar dat is niet wat er gebeurde. Het huis staat er nog. Angela noemt het een zegening. ‘God heeft ons beschermd. Zie je wel, Jezus ís aanwezig in dit huis! Wel is het dak losgewaaid. Bij een volgende storm waait het dak er zeker af. Dat maakt me bang voor de toekomst.’ 

Zegeningen tellen én uitdelen
Het raakt me dat Angela haar zegeningen benoemt, ondanks haar angsten. En ze doet nog meer met haar zegeningen: ze deelt ze uit. Sinds de orkaan heeft ze nog 4 weeskinderen in huis genomen. Wat een prachtmens, hè!

28 maart 2019

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.