Mazen: ‘Ik zou Libanon het liefst verlaten’

Op de verjaardag van Mazens (42) zoon vond de explosie plaats in de haven van Beiroet. Mazen raakte gewond aan zijn hoofd doordat de ramen en deuren eruit klapten, zijn zoontje verbrandde zijn been. In het huis hangt steeds de poster die Mazen printte voor het verjaardagsfeest, met daarboven een ballon die wonder boven wonder heel is gebleven. Er hangt nu een tweede poster naast, maar de reden daarvoor is minder feestelijk: het schermt het kapotte slaapkamerraam af. De scherven zijn inmiddels opgeruimd. Vanaf zijn balkon in de wijk Karentina is de verwoeste haven te zien.

‘Het belangrijkste nu is dat het huis wordt gerepareerd. Ik slaap met mijn vrouw en 4 kinderen in dezelfde ruimte.’ Door de economische crisis in Libanon raakte Mazen negen maanden geleden zijn baan kwijt. Hij werkte bij een reclamebureau. Hij handelt nu in fietsen. Het geld dat hij gespaard heeft is door de hyperinflatie niets meer waard. ‘Ik voel me niet meer veilig hier. Door de politieke situatie zou ik Libanon het liefst verlaten, maar dat kan ik niet betalen.’

19 augustus 2020

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.