Maher uit Egypte durft weer toekomstplannen te maken

‘Ondanks visuele beperking begint Maher een eigen supermarkt.’

De 22-jarige Maher Malak Isak uit Egypte heeft al vanaf zijn geboorte een visuele beperking. Hij was daardoor erg afhankelijk van zijn familie en zijn toekomst leek uitzichtloos. Tot Maher in aanraking kwam met een project van een partnerorganisatie van Dorcas. Nu is hij eigenaar van een kleine supermarkt en verdient hij zijn eigen inkomen.

Slechte ogen
Maher is vanaf zijn geboorte al slechtziend. Hoewel dokters van alles hebben geprobeerd, is zijn zicht niet verbeterd. Maher lijdt onder zijn beperking. Hij voelt zich een mislukkeling, omdat hij denkt dat hij door zijn slechtziendheid niets kan. De toekomt lijkt uitzichtloos. Hij maakt dan ook geen plannen en heeft geen doelen in zijn leven.

Voor zijn onderhoud is hij afhankelijk van zijn ouders. Zijn vader werkt als bouwvakker, maar verdient niet veel. Maher en zijn familie hebben het financieel zwaar. Ze leven in armoede. Maher voelt de noodzaak om zijn ouders te helpen, maar weet niet hoe. Hoe zou hij, iemand met een visuele beperking, nou geld kunnen verdienen?

Bedrijf starten
Dan komt Maher in aanraking met de True Light Society, een partnerorganisatie van Dorcas in Egypte. Hier ontdekt hij dat hij ondanks zijn beperking echt nog wel mogelijkheden heeft. Via de True Light Society krijgt hij verschillende suggesties aangereikt voor het starten van een bedrijf. Maher wil graag een mini-supermarkt in zijn huis openen. Eerst doet hij met behulp van de medewerkers een haalbaarheidsstudie. Als blijkt dat er kansen en mogelijkheden zijn, krijgt Maher een startkapitaal van de organisatie.

Meer zelfvertrouwen
De kleine supermarkt wordt een succes. Maher verdient nu niet alleen een eigen inkomen, maar heeft ook veel meer zelfvertrouwen gekregen. Hij is opgetogener over de toekomst en durft plannen te maken voor zichzelf en voor zijn bedrijf. ‘Ik ben God en het project erg dankbaar voor de verandering die zij in mijn leven hebben gebracht.’

20 februari 2020

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.