5 ideeën om met uw kerk in actie te komen!

Wilt u samen met uw kerk in actie komen voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië? Klik dan hier.

Wilt u in uw kerk iets organiseren om aandacht te vragen voor armoede of hulp aan kwetsbare doelgroepen? In dit artikel delen we 5 ideeën. Allemaal goed te combineren met een presentatie over het werk van Dorcas!

Idee 1: een running dinner.

Tijdens een running dinner eet u de verschillende gerechten op verschillende locaties en eventueel ook in verschillende groepjes. Een leuke manier om elkaar als gemeenteleden beter te leren kennen. En vraagt u een bijdrage voor het running dinner? Dan haalt u direct geld op voor een goed doel. U kunt bij ons meer informatie opvragen over het organiseren van een running dinner. En haalt u geld op voor het werk van Dorcas? Dan is het wellicht een leuk idee om tussen een van de gangen of na afloop een presentatie te geven om het running dinner daarmee gezamenlijk te starten of af te sluiten.

Idee 2: een talentenveiling.

Ieder mens heeft een talent, iets wat hij of zij heel goed kan. Het is heel leuk om dat aan elkaar te laten zien én tegelijkertijd geld in te zamelen! Organiseer een talentenveiling waarin iedereen zijn of haar talent ‘verkoopt’ aan de hoogste bieder. Voorbeelden: een lekkere verjaardagstaart, een klusje in huis, vervoer aanbieden, een avondje oppas, een schilderworkshop of andere creatieve workshop.

Idee 3: spaarproject van kinderen of jongeren.

Misschien sparen de kinderen of jongeren in uw kerk al voor een specifiek project? Dit is een goede manier om kinderen bij ontwikkelingssamenwerking te betrekken. Ook projecten van Dorcas kunnen goed als spaarproject (voor bijvoorbeeld 1 jaar) gebruikt worden. We komen graag langs om een presentatie op maat te geven. Zo zien de kinderen of jongeren heel concreet wat er met hun geld gebeurt.

Idee 4: landenspecial.

Als uw kerk een speciale band heeft met een specifiek land, is het leuk om een avond of middag over dat land te organiseren. Bijvoorbeeld het land waar de kerk een zendeling of project ondersteunt. Ideeën voor de invulling van zo’n avond of middag? Samen een gerecht uit het land koken, een dans of andere traditie nadoen, een presentatie van Dorcas. Denk ook aan de aankleding van de ruimte. En misschien is er wel speciale kleding om te dragen of kunt u lekkere hapjes serveren?

Idee 5: verzamelpunt tijdens de Dorcas Voedselactie.

Hebt u niet veel tijd om zelf een actie op te zetten? Dan kunt u natuurlijk ook aansluiten bij de onze Dorcas Voedselactie. Tijdens deze jaarlijkse actie in november zamelen we geld in om voedselpakketten van samen te stellen in Oost-Europa. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen. Het is een gezellige, kortdurende actie die mensen letterlijk in beweging brengt – een gemeentebrede activiteit waaraan ook kinderen en jongeren kunnen meedoen. Uiteraard kunt u bij ons terecht voor materiaal.

Of organiseer een themadienst!

Armoede, onrecht, kwetsbare mensen. Het zijn onderwerpen die zich heel goed lenen voor een themadienst. Vrijwilligers van Dorcas worden regelmatig uitgenodigd om een preek of presentatie in zo’n themadienst te verzorgen. We komen in alle denominaties over de vloer: van traditionele kerken tot pinkstergemeentes. Een themadienst is trouwens ook heel goed te koppelen aan een specifieke actie. Om de theorie gelijk in de praktijk te brengen…

Wij werken graag met u samen!

Onze ervaring is dat een preek of presentatie over een armoedegerelateerd thema de betrokkenheid bij armoede en bij het brengen van verandering in het leven van mensen in nood sterk verhoogt. Het laat concreet zien wat de impact van elke euro is. Wilt u overleggen of meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Sandra Kooij-van Roekel. U bereikt haar via 06 27247739 of kerken@dorcas.nl.

01 februari 2019

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.