Bernard: ‘Dorcas heeft me nieuwe hoop gebracht!’

Bernard werd in 1911 geboren, trouwde met Zilpa en samen kregen ze een dochter en 2 kleinkinderen. Hij is een bekende in zijn dorp. Voor jongeren is hij een rolmodel: hij helpt hen om hun talenten en potentieel te ontdekken. Ook ouderen weet hij te inspireren en te raken met zijn enthousiasme en veerkracht.

Groente
Het geloof in God is voor granny Bernard heel belangrijk: ‘Ik ga altijd naar de kerk en ik vind het fijn om in de Bijbel te lezen. Het is een zegen van God dat ik zelf kan lezen en nog steeds op mijn boerderij kan werken.’ Dankzij zijn goede gezondheid werkt Bernard nog steeds op zijn land. ‘Al jarenlang verbouw ik groente, maar nu met de klimaatveranderingen wordt dat steeds lastiger. Mijn laatste oogst is verloren gegaan en daardoor hadden we opeens veel minder inkomsten.’ Met de concrete hulp uit het Adopt a granny-programma krijgen Bernard en zijn vrouw regelmatig eten, als aanvulling op hun eigen inkomen. Bernard: ‘Dorcas heeft me nieuwe hoop gebracht. Dat maakt mij tot een dankbaar mens!’

Sponsor een granny.

21 juni 2019

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.