Hans Alblas neemt afscheid van Dorcas

Hij is bij velen van u bekend, sprak tijdens diensten en vertelde graag het verhaal van Dorcas: relatiebeheerder Hans Alblas. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen 4 jaar? En wat wil hij de kerken nog meegeven? Een interview met Hans.

Hans, je gaat deze maand Dorcas verlaten. Wat voor gevoel heb je daarbij?
Ik heb er een heel dubbel gevoel bij. Het is een afscheid na 4 mooie jaren waarin ik veel heb mogen doen en vele bijzondere mensen heb mogen ontmoeten. Het werk moet ik loslaten maar Dorcas houdt een plekje in mijn hart. Tegelijk kan ik uitkijken naar andere manieren om te dienen. Daar heb ik ook veel zin in.

Wat ga je precies doen?
Ik ga mijn werk als freelance Bijbelleraar verder uitbouwen. Dat wil zeggen dat ik op allerlei manieren Gods Woord verspreid: door Bijbellessen en spreekbeurten, in persoonlijke gesprekken en op de radio. Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op mijn website www.omnicus.nl.

Wat zal je nooit vergeten aan Dorcas?
Bij Dorcas vond ik het vooral bijzonder om de passie te zien van medewerkers, vrijwilligers en relaties. Er is een sterke motivatie om vanuit het geloof aan het werk te zijn, en in alles staan mensen in nood centraal.

Wat vond je het mooiste aan je werk?
Bij Dorcas heb ik alle vrijheid gekregen om het relatiebeheer met kerken zelf op mijn manier op te bouwen. Daarin mocht ik pionieren en is er ook daadwerkelijk een meer intensieve relatie met kerken ontstaan. Ook mocht ik meedenken over de strategie en de visie van Dorcas als geheel. Daar kreeg ik veel energie van.

Wat ga je missen?
Het contact met de kerkelijke relaties zal ik zeker missen. Sommige van hen zijn al tientallen jaren betrokken bij ons werk. Je voelt bij hen een warme sympathie voor Dorcas. Ik heb het heel inspirerend gevonden om met elkaar te werken aan een mooie, gezamenlijke missie.

Wie gaat jou vervangen?
Ik draag nu het stokje over aan Betty Timmerman. Ik ben blij dat we iemand gevonden hebben met veel capaciteit en kennis. Zij kan met nieuwe energie de samenwerking met kerken voortzetten.

Wat wil je Betty meegeven?
Betty, vertrouw op jezelf en op je mogelijkheden en neem de ruimte om op je eigen manier invulling aan te geven aan deze mooie verantwoordelijkheid.

Tot slot: wat zou je nog tegen onze kerkelijke relaties willen zeggen?
Bedankt voor alle betrokkenheid! Het gaat u en Dorcas om veel meer dan een collectebijdrage of gift. We bouwen samen aan het koninkrijk van God. Ik hoop dat u nog lang met Dorcas wilt optrekken ten behoeve van de meest kwetsbare mensen.

24 september 2018

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.