Granny Eva uit Roemenië geniet van haar sponsorbrieven 

Leven in een isolement, rondkomen van een klein pensioen en geen dromen en hoop voor de toekomst. Dat was het leven voor granny Eva uit Roemenië tot ze in het sponsorprogramma kwam. Sindsdien bezoekt ze elke week de grannyclub, ontvangt ze een voedselpakket en geniet ze van de maandelijkse brieven van haar sponsor. 

De 66-jarige Eva is een alleenstaande vrouw. Ze woont in de regio Oradea, in het noordwesten van Roemenië. Ze bezoekt trouw elke week de kerk in haar woonplaats, maar Eva vindt het lastig om daar contact te maken met anderen. Ze is vaak sceptisch en het duurt lang voordat ze iemand vertrouwt. 

Granny Eva

De sociale omgang met de mensen om haar heen is niet haar enige probleem. Eva moet rondkomen van een klein pensioen en heeft aan het einde van de maand vaak geen geld meer om eten of andere onkosten te betalen. 

Voedselpakket 

Eva komt in beeld bij de lokale medewerkers van Dorcas. Het is voor hen direct duidelijk dat ze hulp nodig heeft en ze krijgt een plekje in het sponsorprogramma. Het leven van de Roemeense verandert hierdoor enorm. Ze ontvangt met regelmaat een voedselpakket en heeft aan het einde van de maand geen tekort meer aan eten. 

Granny Eva ontvangt een voedselpakket.

Grannyclub 

De Roemeense vindt het moeilijk om alleen te zijn, want ze kan dan met niemand over haar zorgen praten. Via het sponsorprogramma komt ze in aanraking met de grannyclub. Ze gaat elke week naar de bijeenkomsten en leert weer om mensen te vertrouwen. Eva geniet van het contact met andere ouderen. Ze voelt zich gewaardeerd en vindt het fijn om met de medewerkers over haar moeiten te kunnen praten. 

Brieven van haar sponsor 

Het meest geniet ze van de maandelijkse brieven die ze van haar sponsor krijgt. De sponsor voelt als familie voor haar. Eva schrijft ook trouw terug. Met behulp van een woordenboek schrijft ze zelf de brieven in het Engels. ‘Het is een zegen voor mij om bij het sponsorprogramma te horen. Door de grannyclub heb ik meer geleerd over God en de Bijbel en kijk ik met meer hoop naar de toekomst.’  

Granny Eva geniet van de brieven van haar sponsor.

18 oktober 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.