Doneren voor voedsel

Dorcas Voedselactie 2022: geef voor Oost-Europa
De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne schokt de hele wereld. De meest kwetsbare mensen worden hard geraakt. Niet alleen in Oekraïne zelf is de nood hoog. Ook de inwoners van buurlanden Moldavië en Roemenië weten soms niet wat ze moeten. De prijzen voor voedsel stijgen enorm. En wat moet je dan als je een inkomen hebt van een paar tientjes per maand? Het is maar de vraag of er dan eten op tafel komt…

Granny Berta
Eén van deze mensen is de 66-jarige Berta uit Roemenië. Ze moet leven van een klein pensioen en dat is lang niet genoeg om eten en medicijnen van te kopen. Via haar buurvrouw kwam ze in contact met Dorcas en sindsdien krijgt ze een voedselpakket. Haar leven veranderde echter nog meer. Berta was vaak eenzaam, omdat ze vanwege een beperking moeilijk kan lopen. Ze ontdekte dat Dorcas ook bijeenkomsten voor ouderen organiseert. De Roemeense gaat hier nu trouw naartoe en is helemaal opgebloeid!

Doe mee!
Wij komen in actie voor Oost-Europa. In heel Nederland doen duizenden vrijwilligers mee aan de Dorcas Voedselactie. Dat is hard nodig om vooral ouderen, zoals Berta, te helpen aan een nieuw houvast. Wij kopen ter plekke voedsel in en maken er pakketten van. Die zijn bedoeld als eerste stap. Maar ook daarna laten we mensen niet los. Wij helpen mensen bij het vinden van nieuwe doelen en we bouwen met hen aan een gezonde toekomst.

Doe je mee?

Doneer voor voedsel