Frehiwot

Frehiwot uit Hawassa (Ethiopië) is 40 jaar oud en moeder van 4 kinderen. Ze worstelde lange tijd met de combinatie van het moederschap en haar verantwoordelijkheid om een inkomen te verdienen. Ze werkte 7 jaar lang voor een bedrijf waarvoor ze veel moest reizen. Vanwege haar gezin kon ze helaas niet zo vaak op pad als haar baas wilde. Hierdoor verdiende ze te weinig om rond te komen.

Het roer om

Na een paar jaar ‘worstelen’, besloot Frehiwot het roer om te gooien. Ze begon een kleine traditionele melkveehouderij met slechts één koe en een kalf. Ondanks het feit dat ze hard werkte, leverde de melk weinig op. Op een dag kreeg ze bezoek van een zuivelconsulent. Hij adviseerde Frehiwot om een opleiding te volgen en apparatuur te zoeken voor het verbeteren van haar bedrijf. Zo kwam ze in contact met een lokale partner van Dorcas.

Serieuze zaken

Een opleiding en een tijdje later bezit Frehiwot meer dan 10 koeien, waarvan de helft gemiddeld 25 liter melk per dag produceert. Haar bedrijf is uitgegroeid tot een serieuze onderneming. Naast het produceren van haar eigen melk, koopt ze elke dag meer dan 100 liter melk om verschillende zuivelproducten, zoals boter, kaas en yoghurt, te maken.

In de toekomst wil ze haar melkveebedrijf een boost geven door de aankoop van nog meer koeien, het uitbreiden van de werkruimte en het aanschaffen van moderne apparatuur. Ze is ook van plan om een ​​beter huis voor haar gezin te bouwen en een winkel in de stad te huren om haar zuivelproducten te verkopen. Met het advies dat ze kreeg, is ze op weg om haar dromen te verwezenlijken.

10 juni 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.