‘Eigenlijk zie ik mijzelf ook wel als ambassadeur voor creativiteit’

Mag ik u voorstellen…? Een kennismaking met enthousiaste leden van het Dorcas Handwerkatelier: Susanna Verburg. In deze rubriek stellen wij elke keer een enthousiast lid van het Dorcas Handwerkatelier voor. Ditmaal de 18-jarige Susanna Verburg uit Leerdam, ambassadeur voor creativiteit.

Susanna, vertel eens wat over jezelf?

‘Ik studeer Taal- en cultuurstudies in Utrecht. Daarnaast werk ik als webredacteur bij het Reformatorisch Dagblad. Ik maak er mijn hobby van om van alles te tekenen, schilderen en knutselen. Het liefst vertel ik een verhaal met mijn beelden. Eén beeld kan echt meer zeggen dan 1.000 woorden. Deze creatieve hobby doe ik sinds kort onder de naam Atelier Susanna.’

Wat heb je gemaakt?

‘Ik heb voor kerst mijn eerste kaartenset uitgebracht. Dat bleek een succes. Voor herhaling vatbaar dus! Ik kreeg inspiratie voor een nieuwe kaartenset. Dat gebeurt meestal als ik wat vrije tijd heb, dan komen de ideeën vanzelf. Mijn kamer verandert dan even in een waar atelier. Op zulke dagen geniet ik echt van mijn vrijheid. De ideeën voor deze kaartenserie kwamen eigenlijk best snel. Ik wist dat ik graag wilde werken met verschillende materialen, dat doe ik vaker. Dit keer heb ik acrylverf en fineliner gebruikt. Qua onderwerp probeer ik een consistente serie te maken, zodat het allemaal bij elkaar past. Tegelijk zit er wel variatie in. Ik wil dat de verschillende kaarten voor allerlei gelegenheden gebruikt kunnen worden, zowel blije als verdrietige.

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, maar hoef er geen geld mee te verdienen. Het plezier staat voorop en ik vind het belangrijk dat er mooie dingen zijn in de wereld. Ik vind het fijn om de opbrengst te schenken aan een goed doel zoals Dorcas.’

Waarom Dorcas?

‘Met deze serie wil ik graag een goed doel steunen. Eigenlijk kwam Dorcas al vrij snel in mijn gedachte. De naam ‘Dorcas’ past bij mijn creatieve activiteiten.’ Dorcas is een Bijbelse vrouw uit Handelingen 9:36. Zij deed goede dingen voor de mensen. Ze gaf vaak geld aan arme mensen en naaide kleren voor hen.

Wat trekt jou aan in het Dorcas Handwerkatelier?

‘Het idee dat creatievelingen samen veel kunnen betekenen voor mensen in nood trekt mij enorm aan. Alle kleine beetjes worden zo een grote berg. Ik vind dat veel meer mensen bekend moeten raken met het handwerkatelier!’

Heb je nog tips voor leden van het handwerkatelier?

‘Ik zou vooral jonge mensen willen aanmoedigen om creatief te zijn. Vaak komt dat door drukte niet uit, maar maak er wél tijd voor. Eigenlijk zie ik mijzelf ook wel als ambassadeur voor creativiteit. Ik ben lang niet altijd tevreden met wat ik maak, maar proberen geeft al plezier. Bovendien is het voor mij echt een manier om tot rust te komen. Een soort therapie misschien… Je kunt er ook in groeien. Zoek anderen op en inspireer elkaar. Het geeft toch een goed gevoel als jouw creaties verkocht kunnen worden voor het goede doel?’

Nieuwsgierig naar de kaarten van Susanna? Bezoek hier haar website.

01 april 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.