Een veilige plek voor Majd

Het leek wel alsof Majd niet bestond. Deze 11-jarige jongen groeide op in een arm gezin in Syrië. Samen met zijn vader, moeder, broertje en zusje vluchtte Majd naar Libanon vanwege de oorlog. Majd ging niet naar school, leerde niet om te lezen en schrijven en had ook nooit contact met andere kinderen. Hij was als het ware door zijn eigen familie onzichtbaar gemaakt. Op een dag ontmoette medewerkers van het buurtcentrum Majd toen hij alleen op straat speelde. En dat was het begin van een ander leven.

Kinderproject in het Dorcas-centrum
Majd draait inmiddels een paar maanden mee in het kinderproject in het buurtcentrum dat Dorcas in Aley heeft opgezet. Majd gaat ook naar een speciale school, omdat hij een ontwikkelings- en leerachterstand heeft. Het team is enthousiast over de ontwikkeling die Majd doormaakt. Hij leert sociale en andere vaardigheden, zoals het opmaken van zijn bed en opruimen. Hij speelt met andere kinderen en hij is vrolijk en opgewekt door de aandacht en liefde die hij in het project krijgt.

Ouders motiveren
De ouders van Majd zien hun zoon veranderen en opbloeien. Toch blijft het een uitdaging voor het team om zijn ouders gemotiveerd te houden en hun het belang van het project te laten zien. Zijn ouders vergeten hem af en toe naar school te sturen of ze nemen hem bijvoorbeeld in schooltijd mee als ze boodschappen gaan doen.

Heden en verleden
Majd krijgt naast de praktische lessen ook counseling voor wat hij heeft meegemaakt in Syrië. Zo leren we hem langzaam maar zeker om te gaan met pijnlijke en moeilijke gebeurtenissen uit het verleden.

05 september 2018

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.