Een inkijkje in het leven van een Dorcas-vrijwilliger in tijden van corona

De coronacrisis heeft onze wereld op z’n kop gezet. Ons leven ziet er ineens heel anders uit. We krijgen te maken met zorgen en angst. Tegelijkertijd worden er nieuwe ideeën bedacht om met elkaar te communiceren. Er ontstaan creatieve initiatieven met als doel: iets doen voor de ander. Omzien naar elkaar staat centraal.

Inmiddels beginnen de vogels te fluiten en schieten er overal bloemen uit de grond. De lente breekt aan en dat geeft hoop. Onze vrijwilligers zitten thuis en proberen hun leven in deze nieuwe situatie vorm te geven. Vrijwilliger Corrie Mantel uit Wormer deelt haar verhaal.

‘Ja… En dan is het leven in Nederland en voor de Dorcas-winkels en alle vrijwilligers heel anders! Rob, mijn man, en ik vermaken ons best thuis. We hebben gelukkig een grote tuin waar veel te doen is. Rob maakt een poppenhuis voor onze kleindochter die in augustus 4 wordt. Vorig jaar kregen we al zonnepanelen en we hadden ook al een hele tijd een inductieplaat liggen, om op te koken. Deze is er vandaag in gezet en we hebben hem gelijk uitgeprobeerd. Nu zijn we dus van kookgas af.

Praktisch bezig zijn
Zelf doe ik een beetje aan de voorjaarsschoonmaak en schilder ik kozijnen en raampjes van de badkamer en slaapkamers. De tuinset heb ik zomerklaar gemaakt en ik stuur kaartjes naar zieken en alleenstaanden. Verder hebben we heel lieve buurtjes, die ook thuis zitten. Zij werken beiden bij de NS en als ze boodschappen doen, nemen ze ook voor ons mee. We houden ons strikt aan de regels.

Lekker lezen
Dan nog een leukigheidje. We waren uitgenodigd om maandag naar Den Haag te komen (wat helaas niet doorging), omdat ik een stukje had geschreven voor de Libelle. De rubriek heet ‘Verhalen om nooit te vergeten’ en staat in een speciale uitgave: 75 jaar vrijheid. Het blad lag zaterdag op onze deurmat. Nou, het is echt de moeite waard! Wat een mooie uitgave, ontroerend. Je blijft maar lezen!

Corona-examen
Onze kinderen en kleinkinderen werken allemaal thuis en 2 beginnen morgen aan hun eindexamen vwo. Onze kleindochter zei van de week: ‘Wij horen later: o ja, jij bent er een van dat corona-examen!’ Maar dat is het ergste niet. Hopelijk blijven we allen gezond en gaan we elkaar straks weer ontmoeten in de winkel. Allemaal veel kracht, sterkte, Gods nabijheid en zegen gewenst in deze toch moeilijke tijd!’

14 april 2020

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.