Een huis voor Sita

De weduwe Sita woont in Aleppo, Syrië. Haar huis is eenvoudig, maar voor Sita betekent het meer dan de muren alleen; het huis is haar bescherming en haar troost. Tijdens de aardbeving vorig jaar stortte het dak in en raakten de muren beschadigd, waardoor het huis onbewoonbaar werd. Daar kwam nog bij dat Sita ziek werd. Maar ze verloor de hoop niet. Ze zag de catastrofe als gelegenheid voor een nieuw begin.

Na de aardbeving ruimde ze het puin uit haar huis. Ze had geen andere plek om naar toe te gaan, dus ze moest wel. Gelukkig waren er buren die haar konden helpen. Maar het huis had nog steeds geen dak. Sita zocht hulp in de kerk. Daar hoorde ze dat Dorcas mensen hielp met de reparatie van hun huis. Dankzij kerkleiders en vrijwilligers kwam ze in contact met het project.

Het was een eerste stap naar een nieuw hoofdstuk; haar huis werd gerepareerd en haar energie kwam weer terug. De weduwe voelde zich sterker en zag het leven weer zitten, ondanks de uitdagingen. Ze was erg blij toen ze voor het eerst na de reparaties haar huis weer binnenstapte. Tegelijkertijd was er ook iets van verdriet; er zijn zoveel mensen die nog worstelen met de gevolgen van de aardbeving.

Sita is blij met de steun van haar omgeving, en met de hulp van het project. Haar verhaal van veerkracht is een inspiratie voor anderen in de gemeenschap. ‘Als mensen samenkomen en elkaar helpen is er heel veel mogelijk,’ zegt Sita.

18 juni 2024

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.