‘Ik ga weer naar school en heb vriendinnen!’

Dit is Mariam (11). Ze woont in Caïro in Egypte en is onderdeel van ons sponsorprogramma in de miljoenenstad.

Wat krijg je door het sponsorprogramma?

‘Ik krijg bijles in lezen en schrijven. Daar was ik niet zo goed in, omdat ik een lange tijd niet naar school ging. Ook heb ik nieuwe kleren gekregen en worden er leuke activiteiten georganiseerd. We leren verhalen te vertellen, maken uitstapjes en krijgen tips over onszelf beschermen.

Hoe was de situatie voor je in het programma kwam?

‘Niet leuk. Mijn vader sloeg ons en we mochten van hem niet naar school. Soms gaf hij ons geen eten en dan moesten we aan de buren vragen of zij nog wat te eten hadden. Als mijn moeder daar dan wat van zei, werd ze geslagen. Maar mijn moeder had geen werk en daarom moesten we wel bij mijn vader blijven wonen.’

Hoe is jouw situatie veranderd?

 ‘Mijn moeder hoorde van het sponsorprogramma van Dorcas en vroeg of ze mee kon doen. Via dit programma krijgen mijn broertje en ik dus hulp, maar ook mijn moeder wordt geholpen. Ze heeft naailessen gevolgd en nu werkt ze in een kledingfabriek. Ook volgde ze een cursus over opvoeden en hoe ze een goede ouder kan zijn. We hebben via Dorcas en de kerk nu ook een ander appartement waar we veilig – zonder mijn vader dus – kunnen wonen.’

Hoe voel je je sinds je mee doet in het programma?

‘Blij! Het gaat goed op school en ik heb nu vriendinnen. En ik kan vertellen wat ik van binnen voel. Ook mijn moeder is heel blij. Ze was bang dat we het gedrag van onze vader zouden overnemen, maar nu hebben we veel aardige volwassenen om ons heen. Zij geven ons het goede voorbeeld. Met een klein beetje hulp hebben we genoeg geld elke maand. We zijn God erg dankbaar dat we met dit programma mee mogen doen.’

De moeder van Mariam leert te praten over haar emoties

17 juni 2024

Doneer voor het Midden-Oosten

En steun kinderen als Mariam.