Dorcas-winkels maken ruim 3 miljoen euro winst

De 42 Dorcas-winkels in Nederland hebben in 2021 samen gezorgd voor een winst van 3,4 miljoen euro. Dit bedrag is helemaal bestemd voor het werk van Dorcas voor mensen in nood in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten.

In 2021 hebben de kringloopwinkels van Dorcas meer dan een miljoen euro meer verdiend dan in het jaar ervoor. Marco Hens, relatiebeheerder van de Dorcas-winkels, kijkt desondanks met gemengde gevoelens terug. ‘Door de pandemie zijn de winkels een behoorlijk lange periode gesloten geweest, zowel in het begin als aan het eind van 2021. Dat was echt wel een domper. Aan de andere kant zijn we ontzettend trots. In de periode dat we wél open waren, hebben we een heel goede omzet gedraaid en aan het einde van het jaar hebben we zelfs nog een nieuwe winkel geopend.’

Inzet vrijwilligers

Volgens Marco is het mooie resultaat in een moeilijk jaar voornamelijk te danken aan de inzet van de winkelvrijwilligers en -besturen. ‘Zij zijn goed met de moeilijke omstandigheden omgegaan en dachten al vooruit over de mogelijkheden voor heropening in de periode dat de nog winkels gesloten waren. En zodra we weer open mochten, gaven ze vol gas en gingen ze met enthousiasme aan de slag. Dat was echt indrukwekkend.’ In totaal zijn er ruim 3.000 vrijwilligers betrokken bij het werk in de Dorcas-winkels.

Nieuwe winkels

De relatiebeheerder kijkt vol goede moed vooruit naar dit jaar. Marco: ‘In januari zijn we goed uit de startblokken gekomen, ondanks de sluiting in de eerste weken. De situatie rond corona lijkt nu beter te worden en we gaan ervan uit dat we dit jaar onze geplande winst van ruim 5 miljoen halen.’ Daarnaast heeft Dorcas dit jaar ook plannen voor het verbouwen en openen van nieuwe winkels. 2022 belooft bovendien erg feestelijk te worden: maar liefst 10 Dorcas-winkels vieren een jubileum.

15 februari 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.