Dorcas Winkel Winsum viert feest wegens 5-jarig jubileum

Op 11 mei 2022 bestaat de Dorcas Winkel Winsum 5 jaar. Dat is een mooi getal en zeker een feestje waard. In de week van 9 tot 14 mei viert de winkel het jubileum dan ook uitgebreid met acties voor klanten en een leuke dag voor alle vrijwilligers.

Festiviteiten

De winkel pakt het jubileum groots aan. Er zijn leuke festiviteiten voor verschillende leeftijden. De feestvreugde begon afgelopen maandag met een dag voor de vrijwilligers. Na een mooie wandeling met gids door het dorp Winsum was er een speciaal etentje voor alle medewerkers.

De rest van de week zijn er activiteiten voor groot en klein. Zo is er op zaterdag een springkussen voor de jonge bezoekers. Daarnaast zijn er veel aanbiedingen en is er een speciale actie, waarbij elk vijfde artikel gratis is. ‘Zo hopen we er voor iedereen een leuk feest van te maken’, vertelt bestuurslid en vrijwilliger Patrick Otter.

De vrijwilligers zijn erg blij met de verjaardag van hun winkel. Vrijwilliger Janneke Rietma vindt het supermooi dat klanten voor weinig geld leuke en goede spullen kunnen kopen. ‘En tegelijkertijd is het mooi dat je projecten van Dorcas voor mensen in nood steunt.’

Toen en nu

In de afgelopen 5 jaar is er zeker het een en ander veranderd. Aan het uiterlijk van de winkel misschien niet zo veel, maar in de loop der jaren is de winkel wel een stuk professioneler geworden. ‘In het begin sorteerden we alle inbreng op 1 tafel, maar naarmate we groter werden, kwam er steeds meer bij’, vertelt Jet Hazekamp, vrijwilliger van het eerste uur.

De Dorcas-winkel heeft ook uitbreidingen op de planning staan. Zo is het de wens om er een verdieping bij te maken, waardoor de verkoopruimte in de winkel groter wordt. Hoe meer er verkocht wordt, hoe meer geld er immers kan gaan naar de mensen en landen waar Dorcas werkt.

Vaste klant Joop Broos raadt iedereen aan om naar de Dorcas-winkel te gaan. Zelf is hij vanaf het begin minstens 1 of 2 keer per week in de winkel te vinden. ‘Ik vind het belangrijk dat spullen niet zomaar weggegooid worden.’

10 mei 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.