Dorcas Winkel Hattem: ‘Laten we elkaar bemoedigen’

Net als andere winkels slaat Dorcas Winkel Hattem zich dapper door de coronacrisis heen. Voorzitter Ivonne van der Geer vertelt hoe het met de vrijwilligers en de winkel gaat.

‘Over het algemeen gaat het goed met ons. Natuurlijk missen we het werk en de gezelligheid in onze Dorcas-winkel. Maar ik merk dat er ook wel berusting is tijdens deze landelijke lockdown. We snappen dat het voor onze veiligheid beter is.

Er wordt volop gewandeld en gefietst en op de kleinkinderen gepast. Waar de een kookt voor de ander, breit de ander van alles voor haar familie. Iedereen doet wat zijn hand vindt om te doen.

Zo kwamen wij ook op een idee… Dorcas-vrijwilligers zijn mensen die zich graag inzetten voor hun medemens. Nu was het in het nieuws dat eenzame ouderen in deze periode weinig bemoedigends meer krijgen, vergeleken met de eerste lockdown. We dachten: hier kunnen we wat aan gaan doen!

(Verhaal gaat verder onder de foto)

Dagcoördinatoren Annet, Jansje, Alie en Carine maken kaarten in de winkel.

Onze verhuurders en onze buren zijn Welkoop. Zij hebben bloembolletjes in een potje gesponsord, en onze medewerkers zijn heel liefdevol kaarten gaan maken en schrijven voor mensen in de woonzorgcentra. Dit was zo hartverwarmend! Elke morgen zat de brievenbus weer vol met een stapel kaarten.

(Verhaal gaat verder onder de foto)

Elke dag zat de brievenbus vol met kaarten.

Een medewerkster had nog kaarten die haar overleden moeder had gemaakt. Ze zei: ‘Dit had ze heel mooi gevonden.’ Dat ontroert ons.

Natuurlijk doet deze tijd iets met ons allemaal. We leren om extra van kleine dingen te genieten, de lichtpuntjes en ontmoetingen te omarmen. En wat zo mooi is, in 2 Korintiërs 1:3-4 staat iets heel bijzonders: wij mogen van God troost ontvangen, om anderen in hun ellende weer moed te geven.

(Verhaal gaat verder onder de foto)

Annet en Carine brengen de feestelijke cadeautjes naar het verzorgingshuis.

Dat wens ik jullie allemaal toe, Gods ontferming en vrede! Want ook al kunnen we het allemaal moeilijk hebben in deze vreemde tijd door verdriet, eenzaamheid of gemis, laten we elkaar bemoedigen met zijn ontferming.’

18 februari 2021

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.