Zangeres Delise geeft concerten voor Dorcas

‘Met mijn talent kan ik bijdragen aan een betere wereld’

‘Ik kom bij U met wat kleine, kleine dingen: een beetje talent en een handjevol tijd.’
Dit zingt zangeres Delise in haar liedje Kleine dingen. De tekst geeft goed weer waarom ze zich de komende tijd aan Dorcas verbindt door concerten te geven. Met haar talent en tijd wil Delise ook een steentje bijdragen aan het werk voor mensen in nood.

Delise raakte afgelopen jaar betrokken bij Dorcas door de uitzendingen van Dorcas op de koffie. De gesprekken aan tafel en filmpjes werden afgewisseld met liedjes van de zangeres. ‘Zo ontstond langzaamaan het idee om meer te gaan doen voor en met Dorcas. Samen met Margriet Visser van Dorcas bedacht ik om kleine, intieme concerten te gaan geven’, legt Delise uit.

Geraakt door het leed

De ‘huiskamerconcerten’ zijn deels gebaseerd op de opzet van Dorcas op de koffie. Delise deelt verhalen over het werk van Dorcas en spreekt over thema’s zoals armoede en onrecht. Tussendoor zingt ze bijpassende liedjes. ‘De verhalen die ik hoorde tijdens de uitzendingen hebben mij geraakt. Als christen wil ik ook handen en voeten geven aan mijn geloof. We zijn zo geneigd om ons alleen op onszelf te richten, terwijl er daarbuiten zo veel leed is. Door de verhalen van Dorcas te vertellen hoop ik dat andere mensen geraakt worden en in actie komen.’

Delise tijdens Dorcas op de koffie

Het geloof speelt een belangrijke rol in de liedteksten van Delise. ‘Ik heb mezelf na mijn burn-out in 2015 de vraag gesteld: wat wil ik eigenlijk vertellen met mijn muziek? Het allerbelangrijkste in mijn leven is mijn geloof en daar wil ik graag anderen over vertellen.’

Optrekken met Bløf

De overstap naar christelijke muziek was niet eenvoudig. Het zangtalent van Delise wordt per toeval op jonge leeftijd ontdekt. ‘Ik was 14 jaar en had wat opgenomen op een cassettebandje en via via belandde dat bij iemand van de Vrienden van Amstel Live. Hij zag er wel wat in en bracht mij in contact met een bandlid van Bløf.’

Delise wordt gecoacht door een van de jongens van Bløf en haar liedjes gaan de hele wereld over. Na enkele jaren begint het toch te knagen bij Delise. ‘Ik was jong en onzeker. Al mijn vrienden gingen studeren. Was dat niet een veiligere keuze? Wat als het niet zou lukken in de muziek? Dan had ik helemaal niks.’

Gitaar op zolder

De zangeres verliet de muziekwereld, legde haar gitaar op zolder en ging rechten studeren. Na een aantal jaren in de advocatuur te hebben gewerkt, liep Delise helemaal vast. ‘Ik had mezelf losgekoppeld van de muziek, terwijl dat is wat ik het liefste doe. Ik kreeg zo veel energie van het maken van muziek; bij al het andere wat ik deed vloeide de energie juist weg. Dankzij de steun van mijn man durfde ik mijn baan op te zeggen en te gaan doen wat ik het liefste wil: muziek maken.’

God gaat met je mee

Haar terugkeer blijkt een succes. Ze wordt veel gevraagd voor bruiloften en andere bijeenkomsten, treedt op met Damascus, werkt samen met Reyer en Mathijn Buwalda en brengt meerdere cd’s uit. Binnenkort komt haar 3e album alweer uit. Haar liedjes gaan naast geloof over sociale en maatschappelijke thema’s. ‘Zorgen in het leven kunnen soms overweldigend lijken. Het besef dat je niets meer te vrezen hebt als God met je meegaat, dat is de rode draad in mijn liedjes.’

Huiskamerconcerten voor Dorcas

Delise geeft dit jaar concerten in Aalsmeer, Hoofddorp en Rouveen. Ook in 2024 geeft Delise concerten voor Dorcas. Weet jij een leuke locatie en wil jij een concert organiseren voor je bijbelstudievereniging, familie, vrienden, gemeente of school? Kijk dan op dorcas.nl/delise naar de mogelijkheden.

04 november 2021

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.