Wereld Handicap Dag 2018

Vandaag is het Wereld Handicap Dag: een mooie dag om te vieren hoe waardevol inclusie is! Met ‘inclusie’ bedoelen we dat deze mensen volledig en effectief kunnen meedraaien in de maatschappij.

De Dutch Coalition of Disability and Development (DCDD), waar Dorcas lid van is, lanceert vandaag een artikel: waarom de inclusie van mensen met een handicap niet alleen moreel juist is, maar ook economisch zinvol. Lees het hele artikel hier.

De hoofdboodschap: sociale én economische ontwikkeling heeft baat bij inclusie. De DCDD toont aan dat niet alleen mensen met een handicap zelf, maar de samenleving als geheel een hoge prijs betaalt voor uitsluiting. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Uitsluiting van mensen met een handicap op de arbeidsmarkt landen tot 7 procent van het BBP kost?
  • Kinderen met een handicap die toegang krijgen tot inclusief onderwijs op latere leeftijd tot 25 procent meer salaris verdienen?
  • Armoede uitbannen voor 2030 alleen lukt door prioriteit te geven aan inclusie? Investeer je daarom, samen met ons, in toegankelijkheid voor en participatie van mensen met een handicap?

Samen met de DCDD roepen we alle overheden, bedrijven en non-profitorganisaties op om investeringen in #disabilityinclusion prioriteit te geven.

03 december 2018

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.