Wat doet Dorcas voor vluchtelingen in Nederland?

In Nederland worden momenteel de eerste Oekraïense vluchtelingen opgevangen. We krijgen veel vragen of wij ook in Nederland iets kunnen betekenen in de opvang. Hieronder leggen we uit wat we doen voor vluchtelingen uit Oekraïne en waar de focus van ons werk op ligt.

Dorcas in Oost-Europa

Dorcas richt zich met haar werk vooral op de vluchtelingen in Oekraïne, Roemenië en Moldavië. Daar vindt ons werk al jarenlang en dus ook nu plaats. We werken in deze landen samen met vertrouwde partnerorganisaties en bestaande netwerken. Centrale coördinatie van de hulp ter plaatse is heel belangrijk en daar zetten we ons voor in.

Dorcas in Nederland

In Nederland komen ook vluchtelingen uit Oekraïne. Alhoewel ons werk zich niet richt op vluchtelingen in Nederland, doet Dorcas in Nederland wel het nodige. We zijn betrokken bij overleggen op plaatselijk, gemeentelijk en provinciaal niveau. We kijken waar we ondersteuning kunnen bieden. Deze ondersteuning loopt altijd via organisaties die ervaren zijn in professionele hulp en zorg in Nederland, zoals het Leger des Heils. Ook hier geldt dat centrale coördinatie van de initiatieven noodzakelijk is.

Dorcas moedigt alle initiatieven aan, maar roept op om vraaggestuurd te werken. Dat betekent dus dat wij alleen samenwerken met organisaties die weten waar de vraag uit bestaat.

Vrijwilliger worden?

Als je je wilt inzetten als vrijwilliger voor vluchtelingen in Nederland, dan verwijzen we je graag naar het Leger des Heils. Bij deze organisatie kun je je aanmelden als vrijwilliger voor Oekraïne.

10 maart 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.