Home Actueel Noodhulp aardbevingen en tsunami op Indonesië

Aardbevingen en tsunami treffen Indonesië

Indonesië​ is opnieuw getroffen door twee grote aardbevingen. Ditmaal op Sulawesi. Een van de aardbevingen veroorzaakte een tsunami bij de kuststad Palu. Het dodental is opgelopen tot meer dan 1.400. Ook zijn er honderden gewonden en wordt een onbekend aantal mensen nog vermist. Huizen en gebouwen zijn zwaar beschadigd en onder water gelopen.

Lombok
In augustus werd het Indonesische eiland Lombok al zwaar getroffen door hevige aardbevingen. Met verschillende bevingen vielen meer dan 1.200 doden en vele gewonden. Vele huizen raakten beschadigd. Bidden en/of geven
We leven mee met de nabestaanden en slachtoffers van de ramp op Sulawesi, en eerder Lombok. Wil je bidden voor de slachtoffers, de nabestaanden en voor de hulpverleners ter plaatse? Als je een gift wilt geven voor noodhulp op Sulawesi, kan dat. We zullen dit besteden via een collega-organisatie uit het Christelijk Noodhulpcluster, dat wordt gevormd door Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA. Welke hulp wordt geboden?
Allereerst kijken we zorgvuldig welke hulp geboden moet worden. Daarna zal het gaan om voedsel, tijdelijk onderdak, water en gezondheidszorg. Om de hulp te kunnen bieden is het van belang dat er snel middelen en geld beschikbaar komen. Via Indonesische kerken en lokale christelijke organisaties is direct na de aardbeving medische zorg, eten, drinken en voorlopig onderdak zoals zeilen en tenten verstrekt. De hulp kon snel op gang komen omdat onze partners gewerkt hebben aan een netwerk van christelijke organisaties en kerken. Actiedag 10 oktober
Woensdag 10 oktober staat Groot Nieuws Radio de hele dag in het teken van de noodhulpactie van het cluster voor Sulawesi. Ook het programma Uitgelicht op Family 7 (woensdag 20.30 uur) en BEAM live (19.30 uur live op internet) besteden aandacht aan de ramp en de hulp die het Christelijk noodhulpcluster biedt.

Noodhulp Indonesië

Samen met de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster (EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) zamelen we geld in voor noodhulp. Deze noodhulp wordt uitgevoerd door lokale partners. Zij zijn ter plaatse en weten welke hulp het hardst nodig is.

Foto: EPA