Sofia bloeit op tot vrolijk meisje

Ondanks haar moeilijke jeugd en problemen binnen het gezin, is de Albanese Sofia dankzij de warme en goede begeleiding in het dagcentrum voor Roma opgebloeid tot een vrolijk, goedlachs meisje dat het goed kan vinden met de andere kinderen.

Dorcas-dagcentrum
De 9-jarige Sofia komt elke dag naar het Dorcas-centrum. Zodra de lessen op school afgelopen zijn vertrekt Sofia naar het dagcentrum, waar de lunch al voor haar klaarstaat. Daarna krijgt ze huiswerkbegeleiding. Het centrum is ook een plek om plezier hebben: de kinderen spelen met elkaar, en vieren verjaardagen en feestdagen.

Opbloeien
Toen Sofia voor het eerst in het dagcentrum kwam, was ze een stil en gesloten kind. De scheiding van haar ouders had een grote invloed op het jonge meisje. De maatschappelijk werker van het project heeft langzaam het vertrouwen van Sofia gewonnen. Dat heeft Sofia zichtbaar goed gedaan!

Toekomstdromen
Dankzij de begeleiding vanuit het centrum kan Sofia dromen over de toekomst. Ze heeft mooie dromen: ze wil graag juf worden. De medewerkers van het dagcentrum doen er alles aan om Sofia een stabiele en goede basis te geven. Een basis van waaruit haar dromen werkelijkheid kunnen worden.

05 september 2018

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.