Project uitgelicht: toegang tot schoon drinkwater

Schoon drinkwater is één van de belangrijkste basisvoorzieningen voor mensen. In het noorden van Irak is toegang tot schoon water een groot probleem. Dorcas herstelt daarom vernielde waterputten en legt nieuwe waterpunten aan.

Tijdens het conflict met IS zijn veel mensen gevlucht uit het noorden van Irak. Inmiddels is het weer veilig in het land en willen veel vluchtelingen terugkeren naar hun dorp. Dit kan alleen als de basisvoorzieningen, waaronder toegang tot water, op orde zijn. Gezinnen wachten tot de watervoorziening in hun dorp op orde is voor ze terugkeren.

In de regio Sinjar, in het noorden van Irak, is meer dan tachtig procent van de openbare infrastructuur verwoest tijdens het conflict met IS. Hieronder vallen ook de watervoorzieningen voor de bevolking. Dorcas werkt in verschillende dorpen in deze regio aan het herstel van de bestaande waterputten. Ook boren we naar nieuwe putten en installeren we watertanks.

Partner

Dit project doen we samen met onze lokale partner Nadia’s Initiative, een organisatie die zich inzet voor het helpen van overlevenden van de genocide en mensenhandel ten tijde van het conflict met IS. De organisatie is opgericht door Nadia Murad, één van de overlevenden. Lees hier haar verhaal >

24 januari 2024

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.